Mobile

Ericsson do sada isporučio 2 miliona baznih stanica

Ericssonu je trebalo oko 20 godina da instalira prvih milion baznih stanica kako je objavljeno 2007. godine, a svega tri godine za isporuku sledećeg miliona. Dva milionita bazna stanica bila je Ericsson RBS 6000, koja je nedavno isporučena u sklopu projekta proširenja mobilne širokopojasne mreže.

Ericsson ima vodeću ulogu u usvajanju tehnologije mobilnog širokopojasnog pristupa i isporučio je većinu HSPA mreža koje rade brzinom od 14,4 Mbps ili više. Uz to, Ericsson je jedini isporučitelj koji učestvuje u trenutno vodećim izgradnjama 4G/LTE mreža. Ericssonova oprema za mobilne mreže povezuje ukupno više od 1,5 milijardi ljudi širom sveta.

Glavni pokretač velikog ubrzanja isporuka mobilne tehnologije je Ericssonov RBS 6000, kojeg karakteriše energetski efikasna bazna stanica koja radi u području više standarda te podržava GSM/EDGE, WCDMA/HSPA i LTE u jednom pakovanju.

RBS 6000 serija proizvoda dostupna je u varijantama za unutrašnje i spoljne prostore te u main-remote paketima. Njen kompaktan dizajn sadrži svega 25 posto prostora kojeg su koristile pređašnje generacije uz kapacitet koji je veći više od 10 puta. RBS 6000 serija značajno redukuje potrošnju energije od 20 do 65 posto u poređenju as ranijim Ericssonovim baznim stanicama. To su energetski najefikasnije bazne stanice sa najboljim performansama u celoj industriji.

Leave a Reply