Mobile

Ericsson na Svetskom prvenstvu u Brazilu

Tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, održanom u Brazilu, Ericsson je za potrebe mobilnog operatora Telefonica implementirao Key Event Experience rešenje. Ovo rešenje koristi se na lokacijama i događajima koji dovode do drastičnog povećanja mobilnog saobraćaju. Key Event Experience značajno utiče na kvalitet mreže kao i na samo korisničko iskustvo.

S porastom upotrebe pametnih mobilnih uređaja i povećanjem protoka u mobilnom broadbandu, prisutan je porast očekivanja korisnika u vezi sa kvalitetom mreže. Ova očekivanja i zahtevi su još više izraženi kada se veliki broj korisnika nalazi grupisan u određenoj sredini, u kojoj dele video zapise, fotografije i druge podatke.

Ericsson Key Even Experience

Istraživanja koja je Ericsson sproveo tokom Svetskog prvenstva održanog u Južnoj Africi 2010. godine, pokazala su da je zabeležen porast od 40% u segmentu glasovnih servisa u poređenju sa periodom pre početkom šampionata, dok je upotreba data usluga bila 10 puta viša. Ove brojke su bile još više tokom Svetskog prvenstva u Brazilu, i situacija je zahtevala najviše performanse mreže ne samo na stadionima već i na lokacijama kao što su pres centri, aerodromi i studiji iz kojih su emitovane utakmice. Ericssonova rešenja, bila su primenjena u svim navedenim segmentima.

Paulo Cesar Teikseira, izvršni direktor kompanije Telefonica Vivo, izjavio je: „Pametni telefoni su publici na stadionima bili glavno sredstvo za snimanje utakmica i deljenje sadržaja tokom Svetskog prvenstva. Očekivano, ovo je dovelo do povećanja saobraćaja u mreži. Ericssonovo Key Event Experience rešenje smo koristili kako bismo prilagodili našu mrežu i omogućili našim korisnicima najbolje iskustvo tokom celog Svetskog prvenstva“.

Ericssonovo rešenje postavljeno je u gradovima Sao Paolo, Belo Horizonte, Brazilija, Kujaba, Manaus i Salvador.

Leave a Reply