Mobile

Ericsson podiže HSPA brzinu prenosa na 56Mbps

Ericsson nastavlja da povećava HSPA brzine što će poboljšati doživljaj korisnika i potpomoći održivi razvoj mobilnog širokopojasnog pristupa. Veće brzine prenosa omogućiće korisnicima vrlo brzu vezu. Klik na web link prilikom ove brzine dovodi do trenutnog učitavanja stranice, čak i kada je mnogo korisnika prisutno istovremeno.

Ericsson je nadmašio vlastiti HSPA svetski rekord sa prvom svetskom demonstracijom HSPA multiple-input-multiple-output (MIMO) tehnologije sa više nosilaca (multi-carrier), koja omogućava vršnu brzinu prenosa od 56Mbps, na CTIA Wireless izložbi, koja se održava od 1. do 3. aprila u Las Vegasu. Ovo je novi korak HSPA Evolution, koji daljnje unapređuje doživljaj mobilnog širokopojasnog pristupa.

Povećanje brzine postignuto je kombinacijom MIMO i HSPA tehnologije sa više nosilaca. MIMO omogućava veće brzine prenosa i bolju spektralnu efikasnost što osigurava veći mrežni kapacitet. Demonstracija je izvedena pomoću Ericssonovog konceptualnog HSPA rutera za mobilni širokopojasni pristup. Ovaj uređaj se može koristiti gde god je širokopojasni pristup potreban, uz deljenje mobilne širokopojasne veze između više korisnika i osiguravanje efikasnog korišćenja ovakve veze velike brzine.

Navedena tehnologija je planirana za komercijalni rad tokom 2010. godine,a do kraja 2009. Ericsson će komercijalno omogućiti brzine do 42Mbps – što je uspešno demonstrirano na Mobile World konferenciji u Barseloni.

Leave a Reply