Mobile

Ericsson studija: Pripadnice lepšeg pola preuzimaju primat u korišćenju pametnih telefona

Ericsson ConsumerLab kreirao je listu najpopularnijih potrošačkih trendova za 2012. Jedan od interesantnijih podataka Ericssonove studije pokazuje da će pripadnice lepšeg pola preuzeti primat u korišćenju pametnih mobilnih telefona.

Kao jedan od glavnih trendova je očekivano Internet, odnosno konektivnost. Većina ispitanika je odgovorila da je Internet jedna od poslednjih stavki koje bi se odrekli u slučaju da moraju da redukuju svoje troškove. Takođe, sve više uređaja će dobiti mogućnost konekcije kao što su automobili, različiti kućni uređaji i slično. Naravno, to rezultuje potrebom da budemo povezani bilo gde i bilo kad i da nam svi servisi budu na dohvat ruke. Upravo zato će „računarstvo u oblaku“ nastaviti da se razvija, a njegova primena će sve više biti okrenuta ka širokom krugu korisnika.

Upotreba pametnih telefona će nastaviti da se povećava a sa njom i sve veća popularnost mobilnih servisa. Čak 67% ispitanika, koji poseduju pametne telefone, istaklo je da je zainteresovano za usluge mobilnog plaćanja.

Duže od 15 godina, Ericsson ConsumerLab sprovodi svoja istraživanja korisnika, odnosno njihovih navika i razmišljanja o IKT proizvodima i servisima. Ericssonova godišnja globalna istraživanja zasnovana su na anketama sa 100.000 korisnika u više od 40 svetskih metropola.

Kompletnu studiju možete pronaći na: http://www.ericsson.com/res/docs/2012/hot_consumer_trends.pdf

Leave a Reply