Mobile

Ericsson uvodi Indiju u 4G društvo

Putem TD- LTE tehnologije, potrošači u Indiji su jedan korak bliže četvrtoj generaciji mobilne telefonije. Augere, pionir u domenu širokopojasne 4G tehnologije koji poseduje 4G licencu i pokriva više od 500 miliona korisnika na tržištima u razvoju, u južnoj Aziji i Africi, izabrao je Ericsson-ove RBS6000 radio-bazne stanice najnovije generacije, vrhunsku Evolved Packet Core tehnologiju i tehnologiju mikrotalasnih prenosa. To će omogućiti Augere-u da ponudi širokopojasne usluge pod brendom ZOOSH korisnicima u Indiji.

LTE podiže doživljaj korišćenja na viši nivo i omogućava brz prenos velike količine podataka. Sa većim brzina i smanjenim kašnjenjem, potrošači mogu da uživaju u širokom spektru primena kao što su brzo surfovanje po Internetu, online igre, društvene mreže i video pozivi. Takođe, LTE ima kapacitet da zadovolji buduće zahteve koje će postaviti nove i napredne mobilne aplikacije.

Ericsson će projektovati i izgraditi Augere 4G mrežu i obezbedi dodatnu opremu. Takođe, kako bi osigurali optimalne performanse mreže, Ericsson će biti odgovoran za njeno održavanje u periodu od tri godine. Ugovor uključuje isporuku, montažu i puštanje u rad mreže.

Fredrik Jejdling, direktor kompanije Ericsson u Indiji, istakao je: “Ericsson je ponosan na partnerstvo sa Aug

ere-om i uvođenje 4G TD-LTE tehnologije u Indiju. Mobilnost i širokopojasne usluge su ključni elementi Ericsson-ove vizije „Povezanog društva“. Putem LTE i TD-LTE tehnologije, mobilno širokopojasno iskustvo će dostići viši nivo. Uzbudljivo je videti kako Indija, koja je jedno od najvećih telekomunikacionih tržišta, planira svoje korake u ovom domenu.”

Lars Stork, direktor kompanije Augere dodao je: “Pozdravljamo izbor kompanije Ericsson, koja je svetski lider u LTE domenu, kao našeg partnera u Indiji. Sigurni smo da će ovo partnerstvo biti temelj koji će nam pružiti podršku u pružanju brzih i pouzdanih usluga našim korisnicima. Indija je danas jedno od najinteresantnijih tržišta sa velikim potencijalom i prilikama u domenu bežičnih širokopojasnih servisa.“

Leave a Reply