Mobile

Ericssonova Evolved Packet Gateway aplikacija pomera granice

Na MWC 2012 u Barseloni, Ericsson je predstavio softversko rešenje koje može da obradi veću količinu podataka iz mobilnog saobraćaja nego bilo koje drugo na tržištu. Evolved Packet Gateway aplikacija će se koristiti uz napredni SSR 8020 ruter, koji je član nove Ericssonove SSR 8000 serije pametnih rutera.

Over the top (OTT) cloud servisi će nastaviti da budu glavno sredstvo za generisanje širokopojasnog mobilnog saobraćaja u mobilnim mrežama. Uz pomoć SSR 8020 i Evolved Packet Gateway aplikacije, operatori će moći da efikasno opsluže postojeće i privuku nove pretplatnike koji sve više povećavaju mobilni saobraćaj koristeći pametne telefone i tablete.

Uporedo sa predstavljanjem novih rešenja i EPG aplikacije, kompanija Ericsson je potpisala ugovor sa australijskim mobilnim operatorom Telstra. On će biti prvi operator u svetu koji će implementirati nove Ericssonove SSR nodove koji će koristiti EPG aplikaciju sa podrškom za 2G, 3G i 4G mobilne mreže i napredne mobilne širokopojasne servise. Koristeći SSR 8020, operatori će biti u mogućnosti da povećaju kapacitet svojih bežičnih mreža više od deset puta.

Leave a Reply