Mobile

Ericssonova LTE bazna stanica ostvaruje brzinu od 300 Mb/s

Kompanija Ericsson predstavila je novu mobilnu baznu stanicu RBS 6402, koja podržava LTE tehnologiju i omogućuje brzinu transfera podataka od 300 Mb/s.

Manje zgrade i objekti imaju slične zahteve na polju pristupa i pokrivenosti mobilnim broadbandom, kao i one većeg kapaciteta. Ali u manjim objektima ti se zahtevi moraju realizovati uz niže troškove. Kako bi svojim partnerima pomogla u širenju i održavanju kvaliteta njihovog poslovanja, kompanija Ericsson predstavila je prvu piko baznu stanicu, koja omogućava brzinu transfera podataka od 300 Mb/s.

Ericsson Small Cell RBS 6402_2

Ova bazna stanica integriše LTE i 3G radio pristup sa Wi-Fi mrežom koristeći Ericssnovu Real-Time Traffic Steering tehnologiju, koja omogućava neprekidan transfer konekcije mobilnih uređaja između samih mreža. Na taj način pretplatnicima je omogućeno najbolje korisničko iskustvo, dok sam operator može da optimizuje resurse mobilne mreže. Osim odličnih performansi bazna stanica RBS 6402 se napaja kroz postojeću ethernet mrežu i postavlja se za samo 10 minuta.

Leave a Reply