Categories
Mobile Telekomunikacije

Ericssonu nagrada za najveći doprinos razvoju LTE tehnologije

Ericssonova jedinica za istraživanje osvojila je nagradu za najveći doprinos LTE standardima na skupu Informa LTE Awards 2010. Nagrade u području LTE tehnologije dodeljene su za rast i uspešan razvoj LTE tehnologije u sklopu događanja LTE World Summit 2010, održanog nedavno u Amsterdamu.

Ovo priznanje predstavlja dodatnu potvrdu tehnološkog liderstva Ericssona u 4G tehnologiji. Ericsson ima vodeću ulogu u razvoju LTE od inicijalne istraživačke saradnje do finalnog standarda. Konkurente je pobedio u kategoriji najvećeg doprinosa LTE standardima koja se ticala najvećeg doprinosa razvoju standarda i specifikacija LTE tehnologije.ž

“Drago nam je što je naš doprinos nagrađen”, kazao je Mikael Höök, direktor tehnologija za radio pristup u Ericssonovoj jedinici za istraživanje. “Pre nego što je standardizacija uopšte počela bili smo vrlo aktivni u definisanju okvira za nju. Nakon što je započela u okviru 3GPP organizacije, nastavili smo snažne aktivnosti, te značajno doprineli razvoju LTE tehnologije.”

“Ne smemo zaboraviti da se LTE kontinuirano razvija, a tako će biti i u budućim godinama, što uključuje standardizaciju novih osobina i funkcionalnosti. Da bismo zadržali vodeću ulogu, moramo ostati usredsređeni i inovativni, razvijati standarde te osigurati da naši proizvodi budu jedinstveni i da naša rešenja odgovaraju potrebama operatora“, rekao je.

David Astély, Joakim Bergström, Erik Dahlman i Stefan Parkvall iz Ericssonove jedinice za istraživanje nagrađeni su za njihovu ulogu u stvaranju vrlo kvalitetnih LTE specifikacija, što je omogućilo rano komercijalno uvođenje LTE mobilnog širokopojasnog pristupa. Ovo je stvorilo poverenje celokupne industrije u LTE i odluku za korišćenje ove napredne tehnologije.