Mobile · Mobilni servisi

Filip Moris u Srbiji partnerima u maloprodaji omogućio plaćanje faktura putem mobilnog telefona

Kompanija Filip Moris Operejšens a. d. (Philip Morris Operations a.d.) danas je svojim poslovnim partnerima u maloprodaji predstavila uslugu PlatiMo, koja omogućava plaćanje faktura putem mobilnog telefona.  Kompanija Filip Moris Operejšens prva je u Srbiji koja jednu ovakvu inovaciju uvodi u svoje poslovne prakse.  Na ovaj način, kompanija će dodatno unaprediti saradnju sa svojim kupcima omogućavajući veću fleksibilnost i efikasnost u poslovanju.

PlatiMo usluga u Srbiji je omogućena zahvaljujući uspešnoj saradnji sa kompanijom HALCOM, koja je razvila softver za ovakvu vrstu usluge, kompanijom TELENOR, koja je mobilni provajder i pet banaka koje su nosioci platnog prometa za ovu uslugu, Raiffeisen BankaCrédit AgricoleErste Bank i Komercijalna banka.

Ovaj jednostavan sistem jeftiniji je od plaćanja putem klasičnog bankarstva, a transakcija novca je brza i u potpunosti sigurna u skladu sa najvišim evropskim standardima u oblasti zaštite podataka.

„Usluga PlatiMo u mnogome će pomoći našim kupcima u svakodnevnom poslovanju.  Osim toga što će uštedeti u vremenu, koje im je do sada bilo potrebno za odlazak do banke i plaćanje faktura, ovaj novitet im zapravo daje više kontrole i smanjuje moguće zastoje u poslovanju“, izjavio je Branko Ševarlić, regionalni menadžer prodaje u kompaniji Filip Moris u Srbiji.

„Veoma mi je drago što nam je kompanija Filip Moris omogućila da svoje obaveze izmirujemo lako, jednostavno i sigurno. Na ovaj način umanjena je mogućnost grešaka pri plaćanju što će nam svakako olakšati posao i uštedeti vreme“, izjavila je Dušica Stolica, vlasnica STR „Veselinka i H-2“ iz Beograda.

Od 160 tržišta  na koliko Filip Moris Internešenel posluje širom sveta, Srbija je prvo tržište na kojem je kompanija svojim poslovnim partnerima omogućila ovako tehnološki naprednu uslugu.

One thought on “Filip Moris u Srbiji partnerima u maloprodaji omogućio plaćanje faktura putem mobilnog telefona

  1. miloš

    Prisustvovao sam događaju u Telenoru i mogu da kažem da ova usluga definitivno pretstavlja budućnost plaćanja! Oduševio sam se i nadam se da će uskoro svi distributeri uvesti ovaj način plaćanja

Leave a Reply