Mobile

Fortumo.com, platforma za SMS-plaćanje predstavlja svoje servise u Zapadnoj Evropi

Fortumo, otvorena web platforma za SMS-plaćanje objavila je proširenje mreže država u kojima je aktivna i ponudila preduzetnicima i vlasnicima web sajtova u regionu mogućnost da nastupe na tržištima Zapadne Evrope na daleko lakši način nego što je to do sada bilo moguće. Francuska, Španija i Portugal su najnovije države u kojima je servis aktivan, i sa njima, svi zainteresovani mogu naplatiti svoje usluge i sadržaj na internetu u 19 država Evrope i Azije.

“Do sada, naš fokus je uglavnom bio usmeren na region Jugoistočne i Centralne Evrope, i verujemo da otvaranje tržišta Zapadne Evrope može samo da koristi našim klijentima u regionu.” kaže Aleksandar Čović, regionalni menadžer Fortuma. “Zapadna Evropa ima značajan udeo u tržištu mobilnog plaćanja za koje se očekuje da dostigne vrednost od 25 milijardi еura u sledeće dve godine. U prošlosti, preduzetnici, startup-i i kompanije iz regiona koje su želele da ponude svoje servise u Zapadnoj Evropi su morali da se nose sa mnogim poteškoćama i visokim inicijalnim troškovima. Fortumo želi da to promeni, i zato smo učinili rešenja za SMS-plaćanje dostupnim svakome, bez ikakvih troškova ili potrebe za poznavanjem programiranja.”

“Francuska, Španija i Portugal su samo prve države u Zapadnoj Evropi koje predstavljamo, i uskoro ćemo objaviti otvaranje novih tržišta u tom regionu. Planiramo da uključimo najveći deo Zapadne Evrope u sistem, a u isto vreme, nastavićemo sa ekspanzijom u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Dalekom Istoku.”

Fortumo svima zainteresovanim omogućava da kreiraju SMS-servise bez ikakvog tehničkog znanja i troškova. SMS-info, SMS-kampanja i SMS-chat servisi su namenjeni korisnicima bez poznavanja programiranja, dok Premium-SMS konekcija i SMS-pay iskusnim servis provajderima nude prednosti međunarodnog tržišta, fleksibilan korisnički interfejs i kompetitivan model zarade.

“Tipični Fortumo korisnici su on-line portali, kreatori aplikacija za društvene mreže i internet preduzetnici, ali i lokalne radio stanice, mediji i marketinške agencije”, rekao je Martin Kopel, Fortumo CEO. “Do sada je više od 23 hiljade ljudi kreiralo više od 60 000 servisa u 16 zemalja preko Fortumo platforme”, dodao je Kopel.

Osim u Srbiji i Hrvatskoj, Fortumo je dostupan i u Španiji, Francuskoj, Portugalu, Rumuniji, Bugarskoj, Češkoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Litvaniji, Letoniji, Estoniji,Kini, Maleziji i Tajvanu, a mreža se proširuje na mesečnom nivou.

Leave a Reply