Mobile · Mobilni servisi

Fortumo SMS-naplata povezuje ex-Yu tržišta

Prva potpuno otvorena web platforma za SMS-naplatu na našem tržištu, Fortumo.com, najavila je danas lansiranje svog servisa za besplatnu naplatu sadržaja i usluga putem SMS-a u Bosni i Hercegovini (http://ba.fortumo.com). Pored ex-Yu zemalja (Srbije, Hrvatske i BiH), Fortumo sada obezbeđuje lokalnim preduzetnicima mogućnost za poslovanje u 29 država, od Evropske unije do Dalekog Istoka.

ex-Yu region je, uz susedna tržišta Jugoistočne i Centralne Evrope uvek predstavljao jedan od strateški važnih ciljeva za Fortumo“, kaže Aleksandar Čović, direktor marketinga kompanije Fortumo. “Verujemo da će integracija Bosne i Hercegovine omogućiti lokalnim internet preduzetnicima da prošire svoje projekte na celo govorno područje, i time unaprede svoje poslovanje na najjednostavniji mogući način“.

Fortumo platforma za mobilnu naplatu za 5 minuta je namenjena svima koji imaju sadržaj ili usluge koji žele da ponude na internetu, a do sada nisu imali praktičan način da ga naplate. Jednostavna i praktična rešenja dozvoljavaju i korisnicima bez tehničkog znanja da upotrebe svoju kreativnost, dok napredni korisnici mogu iskoristiti fleksibilnost servisa i međunarodno prisustvo da razviju svoj postojeći biznis.

“Jednostavnost, lakoća upotrebe i činjenica da je servis u pravom smislu besplatan su osnovne karakteristike Fortumo servisa”, smatra Čović. “Fortumo platforma omogućava otvaranje novih izvora prihoda za online portale, internet preduzetnike, medije i marketing agencije bez početnih ili mesečnih troškova. Međunarodni karakter servisa omogućava svima da prošire svoje poslovanje na inostrana tržišta, ili da isprobaju najsavremenije tehnike internet i mobilnog marketinga bez ikakvih investicija”.

O Fortumu: Fortumo je prva otvorena platforma za mobilno plaćanje u Evropi, koja omogućava kompanijama, programerima, web preduzetnicima i medijima mogućnost da bez ikakvih troškova pokrenu sopstvene SMS-servise i zarade. Fortumo čini kreiranje SMS-servisa lakim poput kreiranja bloga, eliminišući tehničke poteškoće i čineći tržište od preko 700 miliona mobilnih pretplatnika u 19 država dostupno svakome.

Leave a Reply