Mobile

Gartner istraživanje: Android prvi po prodaji u tablet segmentu

Današnja vest će verovatno doći kao blaže iznenađenje za sve one koji je prate smartphone tržište tokom poslednjih nekoliko godina, a info ukazije da Android tableti učvršćuju svoju poziciju u ovom tržišnom segmentu. Prema nedavno objavljenoj Gartner studiji, Android tableti zauzimaju tržišni udeo koji je pretekao iOS deo u 2013, uprkos mišljnjima mnogih da je to teško ostvarivo .

Gartnerovi  brojevi ukazuju da Android tableti zauzimaju 62 posto na tržišta ove vrste računara  u 2013, dok su  iOS tableti na dalekom drugom mestu sa samo 36 posto tržišnog udela. Microsoft je poslednji “konkurent” u tablet segmentu sa 2,1 posto udela na tržištu.

Sony-Xperia-Tablet-Z-5

Najbitnije tržišne promene gledano prema dobavljačima (za razliku od platformi) pokazuju da je Apple i dalje  na vrhu s 36 posto udela, ali Samsung je napravio ogromnan pomak od 2012. sa  rastom od 336 posto , odnosno sa samo 7,4 posto tržišta, na 19,1 posto. Asus, Amazon i Lenovo su drugi Android proizvođači drže ostatak tržišta tableta. izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply