Mobile

Gerhard Sturm novi podpredsednik kompanije Sony Ericsson

Sony Ericsson predstavio je Gerhard Sturm-a kao novog potpredsednika i direktora Centralne Evrope. Gerhard Sturm je od 2006, kad se pridružio kompaniji, bio na poziciji Generalnog direktora za Španiju i Portugal.

Od današnjeg dana, Gerhard Sturm je odgovoran za Sony Ericsson Centralnu Evropu (Sony Ericsson CU CE, “Customer Unit Central Europe”). Sa sedištem u Dizeldorfu, čini je 18 zemalja: Nemačka, Austrija, Švajcarska, Poljska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Lihtenštajn, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Češka i Mađarska.

Ovaj 38-godišnjak rođen u Gornjoj Austriji ima MBA diplomu sa IESE poslovne škole u Španiji, a diplomirao je i na Kelloggs školi poslovnog upravljanja u SAD-u i CEIBS (eng. China Europe Internatinal Business School) u Kini. Pre toga studirao je poslovno upravljanje na Univerzitetu u Innsbrucku i Univerzitetu Paris Dauphine u Francuskoj.

“Veselim se novom radnom mestu, pogotovo u ovom trenutku kada kompanija ulazi u uzbudljivu razvojnu fazu. S našim posebnim Xperia pametnim telefonima baziranim na Android operativnom sistemu, koji imaju glavnu ulogu u Sony-evom integrisanom pristupu four-screen (četiri ekrana), optimalno smo pripremljeni da zadovoljimo potrebe naših korisnika za najkvalitetnijim komunikacijskim uslugama i zabavom,“ izjavio je Gerhard Sturm.

Kada se 2006.godine Sturm pridružio kompaniji, prvi posao su mu bile marketinške aktivnosti i prodaja u Španiji i Portugalu. Nakon toga bio je generalni direktor za te dve zemlje. Pre nego je došao u Sony Ericsson, Sturm je internacionalno iskustvo stekao na području FMCG-a u L’Oréalu : prvo u Austriji,a zatim u Španiji 2000. godine, te na kraju nakon dve godine postao direktor marketinga Španskog L’Oréal-a za brend Giorgio Armani.

Sturm-ovo poznavanje mobilne komunikacije, stručne kvalifikacije u marketingu kao i poznavanje poslovne strukture čine ga idealnim izborom za potpredsednika idirektora Centralne Evrope. Privatno, otac je troje dece i ima dva omiljena hobija – putovanja i tenis.

Luc van Huystee, potpredsednik i direktor MU DACHNL (Nemačka, Austrija, Švajcarska, Holandija), i Andrea Gaal, generalna direktorka MU CE (Centralna i Istočna Evropa), preuzimaju uloge u globalnoj organizaciji.

Leave a Reply