Categories
Google Android

270 miliona kineza koristi Android!

Kako prenosi AndroidRevija.com, Kina koja se smatra kao jedno od najavećih svetskih tržišta spremnih za masovni rast izgleda da ima više korisnika mobilnih uređaja nego što se mislilo.

Prema istraživanju za pretraživač Baidu, 270 miliona kineza koristi Androide svakodnevno! To je ogroman rast od pređašnjih 50 miliona, samo dve godine pre.

Baidu-MI-statistika

Iako se čini da rast usporava, čak oko jedne četvrtine kineza koristi Android. U prva tri kvartala 2012. vidimo najveću ekspanziju prihvatanja Androida, sa stopom rasta od 165% u tih devet meseci. U drugom tromesečju 2012., brojle skaču za impresivnih 55%, a već u sledeće sa 56%. Poslednjih nekoliko kvartala ove godine uviđamo usporavanje rasta i  stopu od oko 11,5%, ali to je i za očekivati​​.

Što se samih navika upotrebe tiče, kinezi se ne razlikuju od ostatka sveta. Oni proveravaju njihove telefone u proseku  oko 50 puta dnevno, i koriste WiFi pristup internetu gde god to mogu (oko 44% njih ukazuje da to radi). Oko 30%  još koristi 2G brzine, dok je njih 23% ima 3G.

Ne treba zaboraviti da KIna uveliko radi na implementaciji 4G mrežaChina Mobile, sa bazom pretplatnika od gotovo 750 miliona korsinika, želi da raširi 200.000 baznih TD-LTE stanica ove godine, pod uslovom da kontinuiranog pokrivanje glavnih gradskih područja u 100 većih gradova.