Google Android

Acer Iconia Tab A500

Acer je kompanija koja se trudi da maksimalno isprati svetske IT trendove i potrebe kupaca, ali nije od onih proizvođača koji igraju na prvu loptu, zbog čega u svom portfoliu ima samo proizvode vrhunskog kvaliteta.

Jedan od njih je i tablet oznake Iconia Tab A500 koji spada među najtanje i najlakše na svetu. Iconia Tab A500 je sve osim običnog tablet računara, to je zapravo pravamultimedijalna zverina bazirana na NVIDIA Tegra 2 čipu, koji pored toga što donosi sjajne brzinske performanse nudi i neverovatan kvalitet slike. Upravo zbog toga je pravo uživanje na ovom tabletu igrati igrice i gledati filmove, ali i surfovati internetom i obrađivati fotografije.

Ako vam se pak displej dijagonale 10 inča čini malim za te namene, preko HDMI veze prebacite sliku na neki TV ili monitor i problem je rešen. Tablet raspolaže sa gigabajtom radne memorije, dok je za skladišni prostor namenjeno 16GB u vidu fleš storidža. Naravno, ovaj prosotor je proširiv preko memorijskih kartica, a na vama je da odaberete količinu – maksimalno 64GB.

Iconia Tab A500 ima izvedenu i prednju i zadnju kamericu koje služe za komunikaciju i zabavu. Zadnja je rezolucije 5MP, dok prednja operiše sa 2MP. Displej je savršene osetljivosti i veoma prijatan za prste, a rezolucija mu je 1280×800 piksela, što je za svaku pohvalu. Ovaj tablet se oslanja na instrukcije Android 3.0 Honeycomb platforme koja je u odnosu na prethodnu verziju ispeglana do kraja. Sjajne performanse, odličan dizajn i mala težina, pored vrhunske grafike dovoljan su razlog da Iconia Tab A500 tablet toplo preporučimo. Cena mu nije mala, ali vredi svaki dinar…

Cena (sa PDV-om): 44.990,00 dinara
Kontakt: PC Practic, www.pcpractic.rs

Leave a Reply