Google Android

Android aplikacija portala enekretnine.com

I pored krize na tržištu nekretnina veliki broj portala za nekretnine i dalje je aktivan i nastavlja da tehnološki unapređuje svoje sisteme. Jedna od oblasti koje su u poslednje vreme naročito aktuelne jestu i aplikacije za mobilne uređaje. Najnoviji podaci sa svetskih sajtova svedoče o velikom porastu broja pristupa sa mobilnih telefona u poređenju sa pristupom sa računara.

Trend nije zaobišao ni lokalne portale, pa je tako kompanija aikon group koja je kreator sajta www.enekretnine.com nedavno objavila prvu verziju svog programa za android telefone. Ovo nije prva android aplikacija te kompanije, ali je prvo rešenje za pretragu nekretnina na android mobilnim telefonima.

Pretragu nekretnina moguće je izvršiti po vrsti nekretnine, ceni, lokaciji ili kvadraturi a rezultate dalje suziti na oglase sa slikom, nove oglase ili one kojima je cena snižena. Nakon prikaza rezultata pretrage prelazi se na stranicu detalja oglasa, gde su pored osnovnih podataka prikazane i slike, detalji te pozicija na mapi.

Oglase za koje je posebno zainteresovan korisnik može obeležiti kao omiljene (često se pominje i termin favoriti) a moguće je i direktno kontaktirati agenciju ili pojedinca koji su oglas postavili telefonom ili emailom.
U aikon groupu kažu da je verzija za android telefone samo prvi korak u uvošenju mobilnih platformi u poslovanje portala enekrentine.com. Pratiće ga dalja unapređenja android aplikacije kao i verzija za windows phone i apple iphone. Takođe uskoro će se pojavi i verzija prilagođena za agentima za nekretnine koja će im omogućiti da većinu svojih aktivnosti i komunikacije sa klijentima obave preko mobilnog telefona.

Leave a Reply