Google Android

Android aplikacija TextGenie za zbunjene roditelje

Nova aplikacija za “pametne” mobilne telefone obezbeđuje da roditelji razumeju tekstualne poruke svoje dece koje im ona šalju u SMS porukama, naročito one koje sadrže u sebi sleng ili žargon.

U istraživanjima se pominje da je 84 odsto roditelja priznalo kako prima nerazumljive tekstualne poruke putem mobilnog telefona od strane svoje dece.

Aplikacija TextGenie žargon ili skraćenicu „prevodi“ na jednostavan engleski jezik razumljiv za roditelje. Na primer, skraćenica „ILBL8“ što znači I’ll be late” („kasniću“), dok žargonska tekstualna skraćenica “gr8” znači “great” („odlično“) dok “LOL” znači “laugh out loud” („glasno smejanje“).

Skraćenica „CT“ znači „can’t talk“ („ne mogu da pričam“), “1drfl” je “wonderful” („divan“) and “wdymbt” je “what do you mean by that?“ („na šta misliš?“).

Mnogi roditelji u Engleskoj priznaju da je razgovor sa njihovom tinejdžerima ispunjen rečima sa samo jednim slogom. Istraživanje pokazuje i da 63 odsto tinejdžera šalje tekstualne poruke svakog dana, dok samo 39 odsto koristi telefone za pozive. Aplikacija TextGenie može da se kupi na Google Play-u za 1,17 dolara.

Leave a Reply