Google Android · Mobilne aplikacije

Android aplikacija za praćenje rada srpskog parlamenta

Juče je na prezentaciji u skupštini predstavljena android aplikacija Parlament Srbije kao zvanična aplikacija Narodne skupštine Republike Srbije koja će zainteresovane građane obaveštavati o najnovijim dešavanjima u parlamentu i aktivnostima svojih članova i organa, prenosi Android Revija.

parlament srbije Parlament Srbije   Android aplikacija za praćenje rada srpskog parlamenta

Aplikacija omogućava pojednostavljen pristup bazi video sadržaja tako da obezbeđuje kompletan uvid u rad parlamenta, predsednika Narodne skupštine, parlamentarnih zasedanja i zasedanja parlamentarnih odbora, konferencije za medije i javna slušanja uz jednostavnu dostupnost video arhive i pregleda prenosa uživo.

“Među domaćim institucijama nema nam premca kada je reč o otvorenosti u radu. Srpski parlament je i u svetskom vrhu kada je reč o dostupnosti informacija”, kazao je  za Betu predsednik Skupštine Srbije na prezentaciji android aplikacije Skupštine Srbije u zgradi parlamenta.

Tom aplikacijom će građanima biti omogućeno da preko mobilnog telefona prate rad parlamenta, skupštinskih odbora, a moći će da prate i prenose skupštinskih sednica.

Aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Google Playa.

Leave a Reply