Google Android

Android aplikacija za turiste u Beogradu predstavljena na Sajmu turizma

Turistička organizacija Beograda i kompanija Tehnicom Computers najavile su danas na Sajmu turizma najnoviju mobilnu aplikaciju namenjenu domaćim i stranim turistima.

City guide mobilnu aplikaciju kompanija Tehnicom Computers ustupila je Turističkoj organizaciji Beograda i Beograđanima povodom dvedesetogodišnjice poslovanja. Turisti u Beogradu će, zahvaljujući saradnji TOB-a i kompanije Tehnicom Computers, aplikaciju moći da koriste već od danas, a sredinom marta ona će biti predstavljena i na svečanosti povodom dvadeset godina poslovanja Tehnicoma.

City guide Android aplikacija je namenjena pre svega stranim i domaćim turistima, gostima Beograda, ali i svakome ko želi da se bliže upozna sa lepotama i znamenitostima grada, kao i mestima za izlazak ili odmor. Svi sadržaji su unapred integrisani u aplikaciju, tako da za njeno korišćenje neće biti potrebna aktivna internet konekcija.

Turistička organizacija Beograda, kao nosilac promocije turizma grada na domaćem i inostranom tržištu, predstavlja turističku ponudu našeg grada na Međunarodnom sajmu turizma od 23. do 26. februara.

“Akcenat na ovogodišnjem nastupu na sajmu je na promociji i prezentaciji Beograda kao destinacije za kratak gradski odmor (siti brejk destinacije) sa mnogobrojnim kulturnim, sportskim i zabavnim događajima tokom godine. U tom smislu TOB je prezadovoljan zbog saradnje sa kompanijom Tehnicom Computers koja će sa aplikacijom City guide napraviti korak napred u tehnološkom smislu”, rekao je Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda.

Radoslav Radojević, direktor Tehnicom Computers, rekao je ovom prilikom: “Tehnicom Computers je prepoznao neophodnost postojanja ovakve aplikacije u metropoli, kao što je grad Beograd. Proslava dvadesetogodišnjice firme je izuzetan povod da razvijemo sistem za pomoć turistima, jer smo želeli da našim znanjem doprinesemo razvoju turizma u Beogradu i Srbiji.”

Kompanija Tehnicom Computers je tokom 20 godina poslovanja uspela da od male firme za prodaju računara i računarske opreme izraste u značajnog sistem integratora, koji nudi gotova rešenja. Tehnicom Computers je lider u izgradnji informacione i komunikacione infrastukture preduzeća. Raspon rešenja koje nudi proteže se od hardversko-softverskih, preko komunikacionih, elektroenergetskih i sigurnosnih rešenja, do vođenja projekata i konsaltinga.

Osim u Beogradu gde je sedište Tehnicom Constructiona i Tehnicom Computersa, svoje regionalno prisustvo Tehnicom ima u Nišu gde posluje Ei Informatika, predstavništvo u Apatinu, partnersku firmu Tehnicom Kruševac u Kruševcu i firmu Tehnicom Computers Budva u Crnoj Gori.

Leave a Reply