Google Android

Android aplikacije umesto dijete i trenera

Bez obzira na to da li želite da smršate ili da ostanete u top formi, preuzmite aplikacije koje “brinu” o vašim kilogramima, mišićima, kondiciji…

<b>Calorie Counter by FatSecret</b>Foto: Calorie Counter by FatSecret ScreenShot.

2 / 4

<b>Sports Tracker</b>Foto: Sports Tracker ScreenShot.

3 / 4

<b>Workout Trainer</b>Foto: Workout Trainer ScreenShot.

4 / 4

Uputstva kako pravilno da vežbate, različiti brojači kalorija, merači berzine, pređenih kilometara ili napravljenih koraka tu su potpuno besplatno za vas i jedva čekaju da počnu da vas razgibavaju preko vašeg pametnog Android ili iPhone telefona. Sve aplikacije opisane u ovom tekstu su potpuno besplatne.

Calorie Counter by FatSecret

Aplikacija omogućava da saznate informacije o hrani koju jedete, odnosno njenu kalorijsku i nutritivnu vrednost. Calorie Counter ima tabelu sa svim informacijama o različitim gotovim i brzim, kuvanim, suvim i drugim jelima, a dozvoljava i praćenje treninga i kombinovanje više planova ishrane.

Na osnovu hrane koju ste pojeli za doručak, ručak, večeru i užinu ova aplikacija obračunava broj kalorija za svaki obrok ponaosob, kao i ukupan broj unetih kalorija, koje se upoeđuju sa fizičkom aktivnošću tog dana. Na osnovu tog proračuna saznaćete da li trening treba da pojačata ili ublažite.

Calorie Counter ima odeljak sa planom ishrane, receptima za slanu i slatku hranu, kao i mogućnost sinhronizacije podataka sa Web aplikacijom, kako bi vam oni uvek bili na raspolaganju.

Sports Tracker

Ovo je najbolja aplikacija za praćenje ostvarenih rezultata tokom vežbanja ili samo trčanja. Nokia je ovu aplikaciju prvenstveno razvila za Symbian, ali je potom portovana i na iOS i Android sisteme.

Uz pomoć GPS uređaja, ugrađenih senzora na telefonu i pedometra, ova aplikacija omogućava praćenje putanje kretanja, brojanje napravljenih koraka, brzinu kretanja i druge informacije tokom treninga. Po završetku vežbanja tabelarno ili preko grafika predstavljaju se postignuti rezultati, gde možete videti koliko dugo ste vežbali ili trčali, kojom najvećom brzinom, u kom trenutku ste “pali“ sa elanom i druge.

Aplikacija je integrisana sa društvenim mrežama i omogućava da pratite svoj napredak preko Facebooka recimo, ali i kroz aplikaciju dodate prijatelje koji koriste Sports Tracker. Omogućeno je kmentarisanje svojih ili rezultata vaših prijatelja, a tu je i nezaobilazno lajkovanje statusa.

Nokia je za vlasnike Sports tracker aplikacije napravila i posebnu zajednicu za druženje, savetovanje i šerovanje rezultata, kojoj možete prstupiti na linku Sports Tracker community.

Workout Trainer

Kako da pravilno vežbate? Koje uobičajene kućne rekvizite možete da upotrebite za svakodnavno vežbanje? Na ova, kao i na mnoga druga pitanja odgovore daje upravo Workout Trainer aplikacija.

Ona sadrži veliku galeriju foto i video priloga, koji vam pokazuju i objašnjavaju kako pravilno i adekvatno da vežbate. Svaka vežba je detaljno opisana i navedeno kojem je delu tela namenjena.

Na početku možete da se odlučite koju vrstu treninga želite: za toniranje mišića, za njihovo opuštanje, za bildovanje, joga trening, kardio trening ili neki drugi. Nakon toga izaberete vežbe koje želite da radite i merenje rezultata može da počne.

Aplikacija ima planer vežbanja sa podestinkom, koji će se pobrinuti da ne propustite sledeći trening, a sve rezultate možete prebaciti na skimble.com sajt odakle možete detaljnije da isplanirate sledeći period vežbanja, kao i da rezultate uporedite ili podelite sa drugima.

Alikacija je, naravno kao i sve ostale ovde opisane kompatibilna sa Facebook i Twitter društvenim mrežama, na koje rezultate i merenja možete salti jednim klikom. Takođe, sve aplikacije udružene su sa MP3 plejerom telefona, kako bi vežbanje bilo prijatnije i zabavnije.

Vežbajte uz ove sjajne besplatne aplikacije i vidimo se za par nedelja ponovo ove, ali u boljoj, fit formi, sa jačim mišićima i bolje raspoloženi! Samo hrabro!

(M. Čavić – MONDO)

Leave a Reply