Google Android

[email protected]: Google “za po kući”

Kompanija Google već dominira internetom sa pretraživačem i dodatnim uslugama, a na dobrom je putu i da zavalda mobilnim tehnologijama putem Androida. Sada Google želi da zavlada i našim domovima, pa je na godišnjoj konferenciji Google web developera u San Franciscu predstavio [email protected] kao buduću platformu koja će korisnicima omogućiti interakciju sa bilo kojim elektronskim uređajem u kući, putem Google aplikacija. Tako povezani uređaji, poput medijske opreme, mašina za sudive i veš, automobila i osvetljenja, moći će da se kontrolišu putem jedinstvene platforme, koju će naravno razviti Google.

‘Mi volimo gledati na dom kao na mrežu uređaja i vidimo Android kao operativni sistem za vaš dom’, rekao je na toj konferenciji Joe Britt, šef tima [email protected], piše CNN.

U tom smislu, [email protected] je razvio otvoreni protokol koji može da koristi bilo koji spojeni uređaj u domu i koji se može kontrolisati putem bilo kog wireless uređaja ili računara, uključujući i elektronske uređaje koji ne koriste Android platformu, poput Appleovog iPhonea ili iPada, te Microsoftovog Windows operativnog sistema na PC računarima.

Leave a Reply