Google Android

Augmented reality – nova funkcija Android aplikacije Finansijski savetnik OTP banke

Jesenja kampanja OTP banke posvećena je novoj kreditnoj kartici koja je nazvana Slatka mala kartica. Ova kartica, koja na pravi način zamenjuje čekove, jedinstvena je na našem tržištu, a ime je dobila po replici iz kultne serije Otvorena vrata. Upravo protagonisti ove serije, na interesantan način, predstavljaju Slatku malu karticu sadašnjim i budućim klijentima banke.

U skladu sa željom da bude uvek uz svoje klijente, OTP banka razvila je besplatnu android aplikaciju Finansijski asistent, koja ima za cilj da u svakom momentu na jednostavan način pruži korisne informacije iz domena finansija značajne svakom korisniku https://play.google.com/store/apps/details?id=com.otpbanka.otpcalculator&hl=sr. Pomoću ove aplikacije, u susret novoj kampanji, skeniranjem novinskog oglasa za Slatku malu svi koji žele, na svom android telefonu mogu da pogledaju novu TV reklamu koja predstavlja ovu karticu .

U okviru aplikacije Finansijski asistent implementirana je augmented reality funkcionalnost – „OTP stvarnost“, gde se pri usmeravanju kamere na novinski oglas za Slatku malu karticu, prikazuje tv spot – reklama za istu karticu. Na taj način korisnici, listajući novine, mogu da uživaju u reklami i pogledaju šta o Slatkoj maloj kažu njihovi omiljeni junaci. Pogledajte kako funkcioniše aplikacija:

Pored ove zanimljive funkcije, jednim klikom na ovu aplikaciju OTP banke pokreće se finansijski savetnik, koji korisniku omogućava da izračuna najbitnije elemente kredita, kreditnih kartica i štednje. Finansijski savetnik u sebi sadrži:

 

• Kalkulator kredita sa planom otplate
• Kalkulator štednje
• Kalkulator kreditnih kartica
• Kursnu listu
• Konvertor valuta
• Kalkulator zarada
• Kalkulator poreza na zarade

 

Osim navedenih funkcija, Finansijski savetnik korisnicima omogućava i da u odnosu na trenutnu lokaciju pronađu najbliži bankomat ili filijalu OTP banke.

izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply