droid
Google Android · Video igre

Droid X360 – android gejmerski klon iz Kine

Proizvođač iz Kine napravio je Android 4.0 tablet koji po izgledu neodoljivo podseća na Vitu, a nazvan je verovali ili ne, Droid X360.

Sam uređaj izgleda jako slično Sony-jevoj aktuelnoj konzoli (uključujući i kontrole), ali je kao što je i za očekivati, sastavljen od standardnih loših komponenti, nalik na ostale kineske tablete i telefone kojima smo preplavljeni. Uređaj koristi jedan procesor koji radi na 1 GHz, i ima samo 512 MB sistemske memorije i 8 GB prostora.

droid

Displej je dijagonale od 5 inča i ima rezoluciju od 800×480 a tu su i prednja i zadnja kamera (VGA, odnosno 2 MPX) pa čak i HDMI izlaz – nešto što ni Vita nema. Onda, šta je ovo zapravo? U pitanju je kamuflirani jeftini Android tablet koji dolazi sa instaliranim emulatorima NESa, Sega Master Systema, Nintenda 64 i drugih. Osim dizajna Vite, Kinezi su maznuli i naziv (Droid je patent MotoroleX360 Microsofta) a i digitalni krstić je Nintendov patent. Kasd su mu pokazali uređaj, predsednik kompanije Sony Shuhei Yoshida imao je samo jedan komentar: “Vau!” Cena uređaja inače iznosi samo 100 evra.

Leave a Reply