droidcon
Google Android

Droidcon – Android konferencija

29. i 30. aprila u Zagrebu će se održati prva Android konferencija pod nazivom droidcon.

 

Droidcon je niz globalnih konferencija koje se fokusiraju na inovacije i najbitnije novosti iz Android sveta. Ideja droidcon-a je promovisanje Android platforme i stvaranje globalne mreže za programere, dizajnere i firme. Prve dve konferencije je organizovao međunarodni tim Android entuzijasta u Berlinu i Londonu 2009. godine.

Od tada se ovakav format konferencija ubrzo proširio širom sveta. Konferencije se sada odvijaju u 16 zemalja, a svaka od njih nudi visoko kvalitetna predavanja iz različitih delova Android ekosistema – razvoj i primenu mobilnih i TV rešenja, igre, poslovna rešenja, implementaciju u automobile i još mnogo toga.

 droidcon

Gde će se održavati droidcon Zagreb?

 

Konferencija se održava u hotelu Antunović Zagreb koji se nalazi na zapadnom ulazu grada Zagreba, a udaljen je svega 9 km od centra grada, te 27 km od aerodroma. Hotel u sklopu konferencije raspolaže sa 4 kongresne dvorane koje su predviđene za 400+ učesnika.

 

Što znači Early Early Bird i Early Bird?

 

To su periodi u kojima se može kupiti karta po povoljnijoj ceni! Early Early Bird karta se može kupiti tokom februara po ceni od 600 kuna (oko 78 eura), a od 01. 03. do 15. 04. je na snazi Early Bird karta od 800 kuna (oko 104 eura). Nakon toga nastupa standardna cena karte – 1.200 kuna (oko 156 eura).

 

Što droidcon nudi freelance programerima i dizajnerima?

 

Velik broj kvalitetnih tech talk-ova koje vode iskusni Android ljubitelji, mogućnost predstavljanja vlastitih proizvoda i softverskih rešenja kroz razne sadržaje i događaje konferencije, te umrežavanje i moguće sticanje novih klijenata.

 

Kako bi droidcon mogao biti koristan firmama?

 

Droidcon je odličan način za učvršćivanje prepoznatljivosti nečijeg rada i proizvoda, te upoznavanje sa budućim klijentima.

 

Kako firma može učestvovati u konferenciji?

 

Firma koja želi da se istakne u Android zajednici, može postati sponzor konferencije. U zavisnosti od vrste paketa, sponzorima se ustupa određena veličina štandova na kojima mogu predstavljati svoj rad, nudi im se učestvovanje u programu, određeni medijski prostor te promotivni materijal i besplatne ulaznice.

 

Šta je Hackathon i kako se može učestvovati?

 

Hackathon je događaj na kom programeri, dizajneri, projekt menadžeri i drugi koji su uključeni u razvoj softvera intenzivno sarađuju na ostvarenju određenog softverskog rešenja u predefinisanom kratkom roku. Tema Hackathon-a i način prijave će biti objavljeni uskoro!

 

Što je Barcamp i kako se može učestvovati?

 

Za one koji nisu poslali Predlog govora (rok 10. mart), a ipak žele da održe prezentaciju postoji  još jedna prilika naBarcamp-u. Pred sam početak konferencije, onaj ko to želi, može na pozornici opisati svoju temu. Glasovi publike odlučuju hoće li dobiti prostor za prezentaciju u jednoj od dvorana!

 

Kako se prijaviti za održavnje predavanja?

 

Svako ko ima zanimljivu aktuelnu temu za koju smatra da bi se uklopila u konferenciju, treba da  prouči Predlog govorate da prati navedene korake!

 

Koji je službeni jezik konferencije?

 

S obzirom na to da je droidcon globalna konferencija, službeni jezik i jezik na kojem će se održavati predavanja je engleski.

 

Web site konferencije: http://droidcon.hr/hr

Leave a Reply