Google Android

Google Maps navigacija konačno radi i u Srbiji!

Nakon mnogo vremena čekanja Google Maps Navigation – odnosno besplatna navigacija unutar Google Maps aplikacije konačno radi i u Srbiji. Google Maps navigacija je doduše još u Beta varijanti, ali svakako radi na najmanje Androidu 1.6 i dolazi kao deo Google Maps for Android aplikacije u verziji 3.2 ili višoj.

Kako se u startu radi o Beta verziji, sledi i upozorenje Google-a da korisnici paze kako koriste aplikaciju i da stanje na terenu može biti različito u odnosu na stanje na mapama.

google-maps-navigation-2

Naravno radi se o besplatnoj navigaciji zasnovanoj na Internet vezi potrebnoj za učitavanje Google mapa. Sa ovom betom omogućeno je korišćenje navigacije u novih  25  država a pored u Srbije, sada radi i u  Hrvatskoj i Sloveniji.

Glasom možete zadati traženu lokaciju na koju želite da vas vodi navigacija, ali kako u mapama nisu mapirani kućni brojevi zadajte naziv ulice i grad. Za sekund dobićete uputstvo kako da dođete do cilja, i sve to navođeno glasom – ženski glas na srpskom jeziku. Takođe, možete birati da li je navigacija za automobil ili se krećete peške.

google maps navigation 1 Google Maps Navigation (navigacija) konačno proradila i u Srbiji!

Source: AndroidRevija.com

Leave a Reply