Google Android · Mobilne aplikacije

Kaspersky antivirus za Androide dobar na nezavisnom testiranju

Kaspersky Internet Security for Android je zaradio najviše ocene u nezavisnom testiranju mobilnih bezbednosti proizvoda koje sprovodi AV -Test je u Martu 2014. Godine. Rešenje kompanije Kasperski Lab blokiralo je sve pretnje i njegove performanse su dobile najvišu ocenu iz laboratorije za testiranje.

Stručnjaci AV – Test analizirali koliko su efikasni proizvodi različitih proizvođača u zaštiti od sajber pretnji mobilnih uređaja, izloživši ih na 2.266 uzoraka malvera koji su bili aktivni u vreme testiranja. Ocenjivan je i broj lažnih uzbuna koje generišu, kao i njihov uticaj na performanse, trajanje baterije i protok podataka.

KIS_Android

Testirano je ukupno 31 rešenje. Tokom testiranja , proizvodi koriste svoje podrazumevane default postavke i mogu da ažuriraju svoje antivirusne baze podataka, koristeći sve raspoložive instrumente zaštite koje se nalaze na cloudu. Svi proizvodi su testirani na Android 4.3 operativnom sistemu.
Kasperski Internet Securiti za Android identifikovao je i neutralisao 100 odsto zlonamernih uzorak , u poređenju sa prosečnom ocenom od 95 odsto. Nije registrovana nijedna lažna uzbuna i nije bilo značajnog uticaja na resurse mobilnog uređaja. Kasperskz Internet Securiti za Android je osvojio maksimalnih 13 poena od mogućih 13, kao i nagradu “Certified”.

“Glavni zadatak mobilnog rešenja bezbednosti je da obezbedi podatke korisnika od aktivnosti sajberkriminalaca i spreči da se uređaj pretvori u izvor spama ili drugih sajber napad . Pored toga, uticaj antivirus programa na performanse uređaja je veoma važan faktor. Zato je važno da bezbednosna rešenja za smart telefone i tablete obezbeđuju zaštitu od sajber pretnji na visokom nivou, i, u isto vreme, ne utiče na korisnički doživljaj. AV – Test testiranje je pokazala da Kaspersky Internet Security za Android u potpunosti zadovoljava ovaj uslov “, rekao je Viktor Chebishev , Mobilni pretnja menadžer istraživanja grupe u Kasperski Lab .

Bezbednosno rešenje kompanije Kaspersky Lab za Android uređaje je u više navrata nagrađeno od strane nezavisnih laboratorija za ispitivanje . U januaru ove godine PC Security Labs dodelili su ovom proizvodu prvo mesto u testiranju otkrivanja zlonamernih programa za Android, kada je pokazao visok nivo zaštite od mobilnih sajber pretnji.

Leave a Reply