Google Android

“Kaspersky Internet Security for Android” dobio priznanje

Kaspersky Internet Security for Android” osvojilo je prvo mestu na testiranju sigurnosnih proizvoda za Android operativni sistem koje je sprovela PC Security Labs, nezavisna kineska kompanija. Prema rezultatima testa objavljenim u novembru, proizvod kompanije Kaspersky Lab je uspešno zaustavio 99,959% napada i nije imao nijedan lažni pozitivni rezultat.

Testiranje je sprovedeno na Android mobilnim uređajima (verzije 4.x). Za potrebe istraživanja su na SD karticu uređaja stavljeni uzorci zloćudnog softvera i legitimne aplikacije; posle toga, instalirana je poslednja verzija testiranog bezbednosnog proizvoda. Ispitivači su zatim pokrenuli fukciju skeniranja kod sigurnosnih rešenja koji je imaju ili su naknadno instalirali sve uzorke aplikacija u slučajevima kada je rešenje imalo samo funkciju automatskog skeniranja. Tokom testiranja, zabeležena su sva tačna otkrića zloćudnih softvera i svi lažni pozitivni odgovori. Ovi podaci su korišćeni kako bi se dobio konačan rezultat.

Sve u svemu, 13 proizvoda različitih proizvođača je učestvovalo u istraživanju. Kaspersky Internet Security za Androide je otkrilo 2434 od 2435 mogućih zloćudnih uzoraka, i nije sprečilo instalaciju nijedne legitimne aplikacije. Najbliži rivalski rezultat iznosi 2422 otkrivenih zloćudnih aplikacija (za 12 manje) i dva lažna pozitivna rezultata. Tako je kompanija Kaspersky Lab pobedila konkurenciju za 0,693 poena, sakupivši 99,959 poena od mogućih 100.

“Android je najpopularniji mobilni operativni sistem, zbog čega je najpodložniji sajber-napadima. Posledica toga je da korisnici imaju hitnu potrebu za kvalitetnom zaštitom koja neće istovremeno biti neugodnost. Rezultati testova kompanije PC Security Labs još jednom pokazuju da Kaspersky Internet Security rešenje za Android može da dostigne najviši bezbednosni nivo i pritom ne nervira korisnika lažnim pozitivnim rezultatima koji prekidaju rad bezbednih aplikacija”, kaže Timur Bijačujev, direktor istraživanja protiv zloćudnih softvera u kompaniji Kaspersky Lab.

Pretnje koje napadaju Android uređaje su postale raznovrsnije i intenzivnije prethodnih meseci. Prema rezultatima istraživanja “Mobilne sajber-pretnje” koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab u saradnji sa Interpolom, korisnici rešenja za Androide kompanije Kaspersky Lab naišli su na 3 400 000 pretnji u periodu od 12 meseci. Od toga je 59% njih imalo potencijal da ukrade novac od korisnika. Statistike jasno pokazuju da je sada neophodno imati pouzdane alate za zaštitu sigurnosti vašeg Android uređaja.

Leave a Reply