Google Android

Lenovo LePhone na Androidu

Ovogodišnji CES doneo je pravu poplavu novih uređaja i mobilnih telefona, pa je vrlo teško probrati žito od kukolja. Novotarija iz Lenova svakako je jedan od onih uređaja koji zaslužuju da se na njih obrati posebna pažnja. Naime, kineska kompanija Lenovo predstavila je drugi, napredniji smartphone, zasnovan na operativnom sistemu Google Android, koji se u praski pokazao odličnim. Ime ovog mobilnog telefona jeste LePhone, čiji modularni dizajn donosi neke prednosti u odnosu na klasične uređaje s ekranom osetljivim na dodir.

Pre svega, mobilni telefon isporučuje se s dodatnom QWERTY tastaturom, koja je sastavni deo poklopca (kućišta). Ovaj koncept veoma podseća na Lenovo U1 Hybrid, koji je predstavljen takođe na CES-u u Las Vegasu. Za ovaj koncept, gde se ekran može odvojiti od tastature i potom se posebno koristiti kao tablet računar, Lenovo je dobio nagradu za najbolji kompjuter, pa je i LePhone krenuo sličnim putem.

Lenovo je u svoj LePhone upakovao hardver poslednje generacije, pa tako ovaj mobilni telefon pokreće Qualcommov Snapdragon procesor na radnom taktu od 1 GHz. Naravno, tu je sada već neizbežna WiFi konekcija, Bluetooth i GPS risiver, a svoje putešestvije moći ćete da nadzirete na velikom AMOLED ekranu od 3,7 inča. S rezolucijom od 480 x 800 piksela i naprednom touchscreen tehnologijom, surfovanje interetom, čitanje teksta i sveopšta komunikacija biće na visokom nivou. Za fotografije je predviđena kamera rezolucije tri megapiksela, dok će prednja kamera biti zadužena za video pozive.

Proba na CES-u pokazala nam je da je zaista reč o vrhunskom gedžetu, kakav i očekujemo od kompanije poput Lenova. Iako je najavljeno da će se ovaj uređaj prodavati isključivo u Kini, pojava LePhonea na CES-u govori kako je kompanija Lenovo spremna da ga ponudi i svetskom tržištu. Po poslednjim informacijama, Lenovo LePhone trebaolo bi da se pojavi u prvoj polovini godine, međutim, cena novog mobilnog telefona još nije objavljenja. Imaju li se u vidu napredne tehnolohije ugrađene u njega i visok kvalitet završne obrade, čeka nas novi takmac u visokoj cenovnoj klasi.

Leave a Reply