Google Android

Nova Toshiba MediaGuide Android aplikacija za upravljanje TV-om

Nova Toshiba MediaGuide aplikacija donosi informacije, fleksibilnost i kontrolu za tablet računare koji podržavaju Android™ platformu

Toshiba Evropa je danas predstavila novu Toshiba MediaGuide aplikaciju koja dobnosi mnoštvo informacija, punu fleksibilnost i sofisticiranu kontrolu za uređaje povezane sa Toshiba televizorima. Vlasnici tableta i smart telefona koji podržavaju Android™ platformu mogu da koriste ovu aplikaciju za pretraživanje elektronskog vodiča kroz program (EPG), menjanje programa jednim dodirom i pravljenje ličnog izbora omiljenih kanala i programa.

Toshiba MediaGuide aplikacija takođe omogućava pravljenje podsetnika, razmenu izbora sa prijateljima na društvenim mrežama kao što su TwitterTM i FacebookTM, pretraživanje servisa video na zahtev (VOD) i pristup detaljnim informacijama od programa, preko glumaca i režisera, do sličnog sadržaja. MediaGuide će se naći u ponudi u četvrtom kvartalu 2012. godine, nakon čega će uslediti verzije za druge popularne operativne sisteme.

Lako pretraživanje

Toshiba MediaGuide aplikacija vam omogućava da dodirom i prelaskom prsta preko ekrana tableta pristupate celokupnoj ponudi TV kanala i programa na svom TV uređaju.

Još je lakše napraviti izbor kada je kretanje napred ili nazad tako prirodno a dodatne informacije su na dohvat prsta. Kad se donese odluka, pritiskom na program koji se emituje automatski se menja kanal. „Savremeni gledaoci su navikli na više ekrana i funkciju dodira i prevlačenja prstom na svojim uređajima kada organizuju profesionalni i društveni život.

Zato je savršeno logično da im ponudimo da biraju i organizuju zabavu na isti način, bez obzira da li je u pitanju program koji se emituje ili video na zahtev, sa istom tehnologijom“, kaže Tomas Tekentrup (Thomas Teckentrup), generalni menadžer Divizije za klaud usluge kompanije Toshiba Evropa.

Napravite svoj meni

Brz pristup programima koje volite je jednostavan zahvaljujući funkciji EPG. Izaberite omiljene kanale i sadržaj koji najviše volite – i kada izaberete ove promene, samo će oni biti prikazani. Vaš izbor dodatno obogaćuje funkcija MediaGuide aplikacije koja uključuje pretraživanje po žanrovima.

Više informacija i razmene

Ukucavanjem bilo kog naslova na EPG-u pojaviće se stranica sa detaljnim informacijama. Jedan dodir daje većinu odgovora na ono što vas zanima, uz mogućnost dolaska do više informacije pritiskom na odgovarajuće dugme. Drugi sadržaji u istom žanru, od istog reditelja ili sa istim glumcima mogu lako da se pronađu ukucavanjem odgovarajućeg imena ili naziva.

Ova stranica sadrži i dugme „Snimaj“ koje automatski podešava snimanje bilo kog programa, a dugme „Podseti“ vam pomaže da se setite svega onoga što jednostavno morate da pogledate. Pritisak na dugme za Facebook™ ili Twitter™ vam omogućava da razmenite svoj izbor sa prijateljima ili porodicom preko naloga na portalu Toshiba Places.

Specijalne stranice po žanrovima

Ponekad poželite da se udobno smestite i uživate u filmu a ponekad imate vremena samo za kratku epizodu neke TV serije. Toshiba MediaGuide aplikacija automatski kreira stranice za pregled filmova i TV serija. Možete da pretražujete ovaj sadržaj i jednostavnim pritiskom na dugme izaberete da gledate, snimate ili se podsetite nekog naslova 7 dana unapred.

Možete čak i da iznajmite ili kupite film direktno na nekom od VOD servisa na portalu Toshiba Places (gledanje nije moguće preko MediaGuide aplikacije). Media Guide će jednostavno prebaciti vaš TV uređaj na izabrani sadržaj u okviru VOD aplikacije na portalu Toshiba Places za kupovinu jednim pritiskom na dugme.

Leave a Reply