Google Android

Održana Android Summer School 2010

Odsek za računarsku tehniku i računarske komunikacije pod okriljem Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu organizovao je od 5. do 8. jula Android Summer School – četvorodnevni kurs programiranja na Android platformi.

Budući inženjeri imali su priliku da se neposredno upoznaju sa razvojnim okruženjem i kroz nekoliko praktičnih primera savladaju osnove programiranja na Android platformi.

Svih 20 polaznika pokazali su izuzetno zalaganje i sa izvanrednom pažnjom ispratili sve teme koje su obrađene na predavanjima.

Gospodin Darko Parun, tehnički direktor kompanije Vip Mobile, uručio je mobilne telefone sa Android sistemom za deset najuspešnijih polaznika kako bi “iz prve ruke” mogli da isprobaju postojeće ali i razvijaju nove aplikacije za ovu platformu.

Profesor Nikola Teslić pozdravio je učesnike i poručio da će za sve zainteresovane biti prilike da neke od svojih ideja realizuju upravo u laboratorijama Odseka RT-RK gde su i pohađali ovaj kratak ali vrlo koristan kurs.

One thought on “Održana Android Summer School 2010

  1. Student FTN-a

    Haha… Pa zato i nije bilo mesta… Bukvalno sam se prijavio par sati nakon što je objavljena vest da će biti održano ovo, ali sad kad vidim da su delili telefone kontam da je bilo prijavljivanje po prijateljskoj osnovi i da je sve samo lepo organizovana reklama. A i jesam se pitao šta za 16 sati (4 dana po 4 sata) može da se nauči o Android programiranju, posebno ako prvi dan ide uvodna priča dobrodošlice, pa uvod u programiranje, a poslednji dan se obraća i predstavnik VIP-a… Efektivno 10ak sati rada…

    Nadam se da će nešto ozbiljnije biti uskoro…

Leave a Reply