office android
Google Android

Office Mobile od sada i za Android telefone

Office Mobile za pametne telefone koje pokreće Android platforma, od danas je dostupan na tržištu Sjedinjenih Američkih Država dok se na još 117 tržšta očekuje u narednih nekoliko nedelja. Office Mobile za Android, biće dostupan na 33 svetska jezika, uključujući i srpsku latinicu, a svi korisnici koji poseduju Office 365 licencu besplatno će moći da ga preuzmu sa Google Play-a.

office android

Poput ranije predstavljenih verzija za iPhone i Windows Phone, Office Mobile za Android omogućuje korisnicima pristup, pregled i pravljenje izmena u Microsoft Word, Excel i PowerPoint dokumentima putem mobilnog telefona. Takođe ova aplikacija omogućuje i  kreiranje novih Word dokumenataili Excel tabele.

Prve impresije korisnika koji su imali prilike da isprobaju ovu aplikaciju, ukazuju na to da dokumenta izgledaju sjajno na ekranu Android pametnih telefona,kao i da njihov sadržaj i format ostaju nepromenjeni nakon unošenja izmena ili komentara.

Kako do Office Mobile aplikacije za Android?

„Svi korisnici pametnih telefona koje pokreće operativni sistem Android 4.0 ili noviji, mogu da preuzmu i instaliraju aplikaciju koja se u Google Play Storu nalazi pod imenom “Office Mobile for Office 365 Subscribers”. Za korišćenje aplikacije, potrebno je da se uloguju pomoću naloga koji već koriste za Office 365 a svaka licenca koja donosi pun paket Office 2013 desktop aplikacija, donosi i Office Mobile – Office 365 Home Premium, Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise E3 i E4, Office 365 Education A3 i A4, Office 365 ProPlus, i Office 365 University. Takođe, postoje i Office 365 government verzije koje uključuju i Office Mobile.“ – rekla je Danijela Zečević, regionalni menadžer za Office u kompaniji Microsoft i dodala da probna, besplatna, tridesetodnevna licenca za Office 365 omogućava i korišćenje Office Mobile aplikacije za Android platformu.

Više informacija o probnoj licenci i načinu za njeno preuzimanje, može se pronaći nawww.office.com

Leave a Reply