Google Android

Otvoren četvrti Ericsson Application Awards nagradni konkurs za Android programere

Četvrti Ericsson Application Awards međunarodni konkurs otvoren je za sve zainteresovane pojedince i kompanije od oktobra i trajaće sve do 28. februara 2013. godine. Svečano proglašenje pobednika održaće se tokom maja 2013.

Pravo učešća na “Ericsson Application Awards 2013” imaju studenti, kao i male i srednje kompanije (do 100 zaposlenih) koji će se takmičiti u zasebnim kategorijama. Tema ovogodišnjeg takmičenja su „Aplikacije za gradski život“ koje prate Ericssonovu viziju Umreženog društva u kojem je posredstvom mobilnosti, brodbenda, cloud-a, aplikacija i usluga sve povezano.

Prijavljeni pojedinci i timovi razvijaće aplikaciju na zadatu temu na Android platformi. Prošlogodišnji pobednik takmičenja bila je aplikacija na temu zdravstvene zaštite razvijena u Keniji. U studentskoj kategoriji, prvu nagradu je dobio tim iz Kine sa svojom aplikacijom za slikanje i dopisivanje.

Medicinsko-društvena platforma koja pruža pristup informacijama na polja medicine, razvijena u Egiptu, dobila je nagradu „Tehnologija za dobrobit društva“. Na prošlogodišnjem konkursu učestvovala su 143 tima iz više od 50 zemalja i prijavljena su 242 projekta.

Ovo godine će se dodeliti nekoliko nagrada u obe kategorije (studentskoj i za kompanije). Nagrade su:

• 25,000 evra za prva mesta

• 10,000 evra za druga mesta

• 5,000 evra za treća mesta

• Sertifikati za četvrta i peta mesta

Više informacija dostupno je na sledećoj adresi: www.ericssonapplicationawards.com.

Leave a Reply