google-glass-close-630
Google Android

Pametne naočare Google Glass dobile novu softversku nadogradnju

Google Glass naočare su  još uvek u fazi testiranja, tako da su se test-korisnici (nije i neće još dugo biti u prodaji) česta ažuriranja sa mnogim novim funkcijama. Počevši kao obični nosivi asesoar, kako prenosi AndroidRevija.com, Google Glass naočare brzo se pretvaraju u mnogo više funkcionalnih uređaja koji eliminišu potrebu korišćenjem pametnog telefona ili sličnog uređaja za osnovne  svakodnevne zadatke. Uz datum izlaska negde tokom 2014, Google Glass ima dosta vremena da se formira i razvije u potpuno inovatini uređaj.

google-glass-close-630

Najnovije ažuriranje donosi puno novi mogućnosti, uključujući i više glasovnih naredbi, što dodatno utiče na nepotrebnost nošenja i telefona. Na primer, moževam isčitati SMS-ove rekavši: “Okay, Glass. Read aloud.” ili odgovoriti na SMS-ove “Okay, Glass. Reply”. Takođe možete učiniti isto za telefonske pozive. “Okay, Glass. Answer call”.

Također, ograničenje broj nakčešćih kontakata je prošireno, a bilo je ograničeno na samo 10 , tako da sada možete pristupiti svim važnim kontaktima. Oni će biti dostupni putem fotografije profila. I na kraju, Google Glass sada ima mogućnostpregledavanja Interneta iz rezultata pretraživanja. Izborom “view website” će vas odvesti na web browser sa jedinstvenim interfejsom.

Leave a Reply