Google Android

Schneider Electric pokrenuo Android takmičenje “Iskoristi pametno energiju”

Kompanija Schneider Electric, svetski stručnjak u upravljanju energijom, u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom i katedrom za računarsku tehniku i informatiku, pokrenula je takmičenje u programiranju aplikacije za Android operativni sistem, koje ima za cilj osmišljavanje kreativnih inovacija na temu energetske efikasnosti.

Takmičenje je otvoreno za sve studente osnovnih akademskih i master akademskih studija u Srbiji.

android kitkat

Tema aplikacije obuhvata bilo koji segment energetske efikasnosti – energetska efikasnost u domaćinstvu, energetska efikasnost u poslovnom okruženju, aplikacija koja podiže svest o energetskoj efikasnosti, itd. Studenti svoje prijave mogu dostaviti do 10. oktobra 2014. godine, a kraj takmičenja predviđen je za sredinu decembra 2014. godine.

U osnovi strategije Schneider Electric-a, kada je u pitanju energetska efikasnost, nalazi se jednostavna ali moćna ideja: upotrebljavati (prirodne) resurse na efikasniji način čime se pored pozitivnog uticaja na poslovanje ograničava i štetan uticaj na životnu sredinu.

Budući da su Android aplikacije postale deo svakodnevnog života, Schneider Electric želeo je da pruži šansu da studenti steknu veliko iskustvo, istaknu svoje kreativne sposobnosti, da nauče da implementiraju aplikacije u novim alatima, ali i da istraže jednu novu oblast i svojim produktom podignu svest kod ljudi o pravilnom iskorišćenju energije.

Svetski lider u upravljanju električnom energijom veliku pažnju posvećuje investiranju u budućnost, ulaganju u mlade i obrazovanje, pa je tako na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu otvoren odsek profilisan u skladu sa zahtevima Schenider Electric-a za elektroenergetski softverski inženjering. Neki od studenata koji stiču znanje na ovom smeru imaće mogućnost da nakon završetka studija postanu članovi Schneider Electric tima u Srbiji.

Sve informacije o prijavi, pravilima i nagradama možete pogledati na sledećem linku: https://rti.etf.rs/takmicenje/

 

Leave a Reply