siemens
Google Android

Simensova „HomeControl“ aplikacija sada i za Android telefone

Simensova aplikacija za pametne telefone „HomeControl“, sada je dostupna na šest jezika za aparate koji koriste operativni sistem Android. Ova aplikacija namenjena je upravljanju automatizovanom tehničkom infrastrukturom objekata sa udaljene lokacije. Korisnici aplikacije mogu da prate i podešavaju energetski efikasan rad sistema grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC) u svojim domovima u bilo koje doba dana i noći.

Izdavanjem „HomeControl“ aplikacije za Android platformu Simens je značajno proširio bazu potencijalnih korisnika budući da 68 odsto pametnih telefona širom sveta radi na ovoj operativnoj platformi koju je razvila kompanija „Google“. Do sada je ovu aplikaciju bilo moguće koristiti samo na proizvodima kompanije „Apple“.

Putem ove aplikacije korisnici mogu dobiti i informacije u slučaju da sistem ne funkcioniše na efikasan način, odnosno ukoliko dođe do kvara aplikacija o tome obaveštava korisnika. Ova funkcija, koja se naziva energetski indikator, pomoću simbola različitih boja pokazuje korisniku šta je potrebno podesiti. Ukoliko „HomeControl“ pokazuje da postoji problem, najvažnija podešavanja mogu da se obave direktnim putem. „HomeControl“ ništa ne preduzima sam, već samo obaveštava korisnika o mogućnostima uštede energije.

siemens

Pristup tehničkoj infrastrukturi objekta sa udaljene lokacije ima i dodatne prednosti koje se tiču komfora. Primera radi, grejanje se može uključiti i pre povratka ukućana sa godišnjeg odmora, a zaboravljena roletna može se spustiti iz bilo kog dela sveta na kome se korisnik nalazi. Ova aplikacija kompatibilna je sa Simensovim uređajima za kontrolu sistema grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC) tipa „Synco 700“, „Synco living“, „Albatros“ i „Sigmagyr“. Preduslov za njeno korišćenje je instaliranje mrežnog servera „Synco OZW772“ ili „OZW672“. Za upravljanje sistemom sa udaljene lokacije nije potrebno njegovo dodatno konfigurisanje. Da bi se novom korisniku olakšalo podešavanje i pokretanje „HomeControl“ aplikacije, trenutno stanje kućnog HVAC sistema i mogućnosti konfigurisanja svakog aparata prikazani su na unapred konfigurisanim omiljenim stranicama (favorite pages).

Leave a Reply