Google Android

Sony Xperia T2 Ultra phablet i muzički fokusiran Xperia E1

Samo nedelju dana nakon uvođenja Xperia Z1S i Xperia Z1 Compact modela,Sony je danas preuzeo predstavio još dva Xperia telefona koji su različiti po pitanju veličine u seriji novih Z1 modela, prenosi AndroidRevija.com.

xperiat2ultra

Veći od ova dva je Sony Xperia T2 Ultra. Ovaj phablet ima 6-inčni 720p TRILUMINOS ekran i 1,1-megapikselnu kameru napred, kao i 13-megapikselnu kameru pozadi koja uključuje Sonyjeve Exmor RS napredni mobilni senzor. Osnovna kamera unapređuje mogućnosti  brojnim aplikacijama uključujući tuTimeshift Burst opciju i Sweep Panorama. Sony je iskoristio veličinu T2 Ultra modela pa je u telefon smeštena baterija velikog kapaciteta od 3000mAh. Pored baterije, u ovom aparatu je 1,4GHz-ni quad-core Snapdragon 400 procesor, 1 GB RAM-a, 8 GB za podatke, ležište za microSD kartice i naravno 4G LTE podrška.

xperia e1 Sony predstavio 6 inčni Xperia T2 Ultra phablet i muzički fokusiran Xperia E1

Drugi Sony aparat je manji Xperia E1 i opremljene je 4-inčnim ekranom rezolucije prosečnih 800×480 piksela. Uprkos maloj veličini Sony je E1 opremio odličnim zabavnim funkcijama: E1 opremljen je znažnim pozadinskim zvučnikom od 100Db koji može da nadglasa i zvuk velikog motocikla, a pored toga tu je i 30-dnevna propusnica za Sony Entertainment muzički streaming servis.

Ostatak specifikacija je prosečan za današnje Android tržište, a to su 1,2 GHz-ni dual-core Snapdragon 200 procesor koji je uparen samo sa 512MB RAM-a i ima bateriju kapaciteta 1700mAh. Interna memorija je ograničena na 4GB ali može biti proširena microSD karticama.

Oba modela  Xperia T2 Ultra i Xperia E1 pokreće Android 4.3. , a z obzirom na skromnije karakteristike gađaju rastuća tržišta kao što su Kina, srednji Istok, Afrika i pacifička Azija. Za sada nema informacija o dostupnosti i cenama, ali se pretpostavlja da će biti veoma umerena.
source: Android revija

Leave a Reply