Google Android · Video igre

SouthPeak objavio da pravi igru za Nvidia Tegra platformu

Popularne igračke franšize na Android pametnim telefonima i tabletima sa Tegra 2, imaju brži frejm-rejt, fantastičnu grafiku i šire razvojne mogućnosti.

SouthPeak Interactive Corporation je danas najavila razvoj nove igre za Android pametne telefone i tablete zasnovane na NVIDIA Tegra 2 mobilnim procesorima. Igre napravljene od strane SouthPeak-a na ovoj novoj platformi će ponuditi intuitivne interfejse koristeći kontrole ekrana na dodir, brži frejm-rejt i vodeću 3D grafiku Unreal 3 tehnologije za mobilne telefone.

“Sarađujemo sa SouthPeak kompanijom kako bi značajno unapredili igre na Android mobilnim telefonima koji poseduju Tegra mobilni procesor,” izjavio je Bil Ribok, generalni menadžer za marketing sadržaj u kompnaiji NVIDIA. “Tegra je u vrhu među platformama za mobilne developere, i igre napravljene da iskoriste njene mogućnosti nude fantastično igračko iskustvo.”

Melani Mroz, predsednica i CEO SauthPeak Interactive-a je prokomentarisala, “Prateći našu stragegiju da agresivno težimo jedinstvenim mogućnostima u digitalnom igračkom prostoru, oduševljeni smo što smo razvili neke od prvih igara za uređaje koje rade sa NVIDIA Tegra 2 procesorima. Android platforma se tržišno snažno razvija i predstavlja veliku mogućnost za SouthPeak i mi smo ponosni da smo u prvim redovima kada je u pitanju predstavljanje visoko kvalitetnih igara na ovom tržištu.”

SouthPeak planira da snažno promoviše svoju prvu igru koja podržava Tegra uređaje krajem 2010.

Leave a Reply