Google Android

Stiže nova verzija Androida – Lollipop

Naredna verzija Googleovog mobilnog operativnog sistema otkrivena je početkom godine pod radnim imenom L, međutim, kompanija je možda upravo dala najveći nagoveštaj kada je u pitanju zvanično ime ovog OS-a.

Svako ko je upoznat sa Androidom zna da su sve njegove velike verzije dolazile po abecednom redu kao i da su bile imenovane po nekom slatkišu – KitKat, Jelly Bean i Ice Cream Sandwich su bila poslednja tri imena.

A čini se da je gigant za pretragu upravo u velikoj meri potvrdio da će se najnovija verzija Androida zvati L zvati Lollipop zahvaljujući animiranom GIF-u koji je kompanija postavila za svoj šesnaesti rođenadan.

google android

Inače, Google je svoj rođendan obeležavao 7. septembra, na datum kada je kompanija osnovana. 2005. godine Google menja datum obeležavanja svog rođendana i od tada ga obeležava 27. septembra, na datum koji se poklapa s objavom rekordnog broja stranica koje pretražuje.

U znak obeležavanja svog rođendana, Google je postavio posebni Google Doodle. Prva javna prodaja akcija održala se 19. avgusta 2004. podižući vrednost kompanije sa 1,67 milijardi dolara na 23 milijarde dolara.

Preko serije novih proizvoda, akvizicija i partnerstva, kompanija je proširila svoju osnovnu delatnost pretrage i reklamiranja u druga područja, uključujući elektronsku poštu, onlajn mape, prikaz video formata i drugo.

Ova kompanija, sa sedištem u mestu Mauntin Vju u Kaliforniji važi za jedno od mesta u kojem je najprijatnije raditi. Više puta je bilo objavljivano da zaposleni u okviru firme imaju na raspolaganju bazene, teretane, kuhinje… i sve to u modernom i interesantnom dizajnu.

Leave a Reply