Google Android

TV vodič najbolji na “Vip Android izazovu”

Aplikacija “TV vodič”, autora Aleksandra IlićaMarka Mitića, studenata Računarskog fakulteta, glasovima 15 domaćih programera proglašena je za jednu od dve najbolje aplikacije u okviru “Vip Android izazova 2.0”. Za aplikaciju koja omogućava praćenje domaćih TV programa, kreiranje liste omiljenih televizija, pretraživanje emisija po imenima i žanrovima studenti su osvojilinagradu od 2.000 eura.

Na jednistvenom konkursu za razvoj lokalno primenjivih aplikacija za mobilne uređaje, android aplikacija “B92” osvojila je nagradu korisnika u iznosu od 8.000 eura. Odluke su donete na osnovu glasanja u kome je učestovalo 1436 Vipovih korisnika Android telefona i programera.

“Drago nam je zbog velikog broja glasača, jer to pokazuje da su korisnici u Srbiji prepoznali značaj lokalno primenljivih Android aplikacija i uverili se da one mogu da im učine život lakšim, efikasnijim i zabavnijim. Veliko interesovanje za naše konkurse i domaće aplikacije potvrđuje da je Android zajednica u Srbiji snažna i da raste iz dana u dan.”, kaže Petra Štangl, član UO Vip mobile.

Leave a Reply