waze
Google Android

Waze android aplikacija za navigaciju

 

Waze je besplatna GPS android navigacija (podržan je i srpski jezik i mape Srbija) uz pomoć koje korisnici sami kreiraju karte i uređuju već postojeće. Uz Waze navigaciju i društvenu komponentu, zahvaljujući aktivnosti korisnika možete znati trenutno stanje na putevima, gde su se desile saobraćajne nesreće, gde su radovi na putu, a gde zatvoreni putevi, čak i gde supolicijske kontrole.

Pridružite se ostalim vozačima u blizini kako biste zaobišli gužve i “čepove”, sačuvali vreme, benzin i novac, ali i poboljšali  svakodnevno putovanje cele zajednice. Sa informacijama o saobraćaju uživo i mapama koje su stvorili vozači-korisnici, uvek besplatno možete pronaći najbolji put do odabranog odredišta.

waze

Waze – besplatna Android navigacija sa društvenom komponentom

Doprinesite bezbednosti zajednice

Trenutno Waze zajednica (i forum)u Srbiji ima preko 1.500 aktivnih korisnika, koji su zajednomapirali preko 150.000 km raznih puteva, a do sada je postovano preko 550 upozorenja i obaveštenja.

Kada  vozite sa uključenim Waze-om,  doprinosite bezbednijem stanju na putevima šaljući informacije svojoj lokalnoj zajednici. Takođe, možete aktivno da doprinesete mapiranju putem editora https://world.waze.com/editor/, prijavljujete nezgode, opasnosti, policijske patrole i ostale događaje kako ih vidiš na putu, i da dobijaš informacije o istim dok voziš, naravno. Pronađite najjeftiniji benzin dok voziš, na osnovu cena koje uređuju vozači poput tebe.

Takođe, Waze olakšava kontakt sa prijateljima na putu  i omogućava povezivanje putem Facebook-a, gde možete da vidite  prijatelje koji idu ka istoj destinaciji kao i ti. Isto tako, možete  im poslati link do mape koja prikazuje vašu vožnju uživo, kao i vreme dolaska.

GPS navigacija u offline-u

Waze za sada, sa verzijom 3.6.0.0 nema offline komponentu mapa, ali aplikacija urendo kešira mape, tako da ukoliko planirate put možete preći celu rutu i time keširati kartu.

Jedno kad pogledamo mapu određenoga dela, ista će biti memorisana u cache i snimljena u mobilni uređaj Waze korisnika, tako da korisnici neće morati ponovo da je skidaju kad se bude ponovo vozilo po istom delu karte.

Screenshots 2013 04 28 14 44 44 Waze: besplatna GPS navigacija za Android sa društvenom komponentom

Waze – prikaz celog itinerera

Screenshots 2013 04 28 16 12 00 Waze: besplatna GPS navigacija za Android sa društvenom komponentomPrijavljena policijska kontrola

Screenshots 2013 04 28 14 49 36 Waze: besplatna GPS navigacija za Android sa društvenom komponentomWaze – Spisak benzinskih pumpi u okolini

 

 

Screenshot 2013 04 28 14 39 21 Waze: besplatna GPS navigacija za Android sa društvenom komponentomWaze – Obaveštenje o radovima na putu

Screenshots 2013 04 28 14 48 50 Waze: besplatna GPS navigacija za Android sa društvenom komponentomWaze – podmeni aplikacije

izvor: androidrevija.com

Leave a Reply