Mobile

Google Glass pametne naočare za 1.100 evra

Sa novim Gugl naočarima, koje nisu teže od običnih, možete brzo doći do raznih informacija, možete ih koristiti i kao navigacioni uređaj, snimati video i mnogo toga još. Cena “prava sitnica” 1.100 evra. Vredi li?

Džon Fontejn je programer iz Vašingtona. Gugl naočare koristi već nekoliko meseci. Ne može da zamisli život bez uređaja za koji kaže da mu je promenio život. Za par sekundi može da sazna kako da dođe do ulice u kojoj bi trebalo da se nađe sa našim reporterom. Isto tako može bolje da se informiše o sadržajima Dojče vele kao i novinaru kojem će predstaviti mogućnosti “haj-tek” naočara.

google_glass

Na Gugl naočare nije se lako navići. Oni koji več nose neke naočare ovo čudo tehnike, na prvom testiranju obično iritira. Doduše, sve funkcije koje su sada i “na dohvat oka”, Gugl naočare ipak čini atraktivnim i praktičnim. Mada gotovo sve opcije verovatno odavno imate u svom “pametnom telefonu”.

Zbog toga je cena od 1.100 evra (na američkom tržištu) prilično diskutabilna. Mnogi će reći da je to previše. Ako je za utehu, Gugl naočare su se tek našla u slobodnoj prodaji. Verovatno će za par meseci (kada ovaj uređaj stigne i do Evrope), biti “nešto” jeftinije.

Leave a Reply