Mobile

Google lansirao “Android Wear”- prvi operativni sistem za pametne satove!

Kako prenosi AndroidRevija.com, Google je zvanično ulazi u svet nosivih pametnih uređaja najavljujući Android Wear, specijalnu verziju operativnog sistema dizajniranog za specifičnosti nosivih pametnih uređaja i njihovih ekrana manjih dimenzija.

Za početak, ovaj sistem je načinjen za pametne satove, čime Google snažno i agresivno zakoračuje u tzv “wearables” svet .

Google je ovim povodom predstavio dva videa koji prikazuju interfejs ovog operativnog sistema, i iz onoga što možemo videti, izgleda impresivno. U okviru sistema, postoji nekoliko ključnih funkcija koje su najavili.

android-wear

Naravno, fitness je ključna komponenta. Google najavljuje da ćete biti u mogućnosti da se odredi “brzina u stvarnom vremenu, pređena udaljenost i vreme i sve to prikaže na malom ekranu, za vreme vožnje bicikla, tokom trčanja ili hodanja”.

Naravno, to znači da je Google Maps biti duboko ugrađen u sistem tako da ćete biti u mogućnosti da ovaj nosivi uređaj koristite u za navigaciju.

Kmpanija takođe najavljuje i integraciju Google Now, a takođe očekuje se i aktivni podsetnik koji će s telefona slati alarme na pametni sat. To znači da će se ovi pametni telefoni s lakoćom spajati i sa Android telefonima. izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply