sero7
Google Android · Mobile

Hisense predstavio sopstveni tablet Sero 7 Pro

Kompanija Hisense koja je kod nas uglavnom poznata po LCD televizorima, predstavila je sopstveni tablet Hisense Sero 7 Pro kao svojevrsnog klona Googleovog Nexusa 7, ali jeftinijeg. Ima sve hardverske komponente Nexusa ali je jefitniji oko 50 dolara (150$).

Iako se očekivalo da Google predstavi naslednika Nexus sedmice konferenciji Goolge I/O, to se nije dogodilo što pravi mesta za druge proizvođače. Umesto kompanija Google koja se u poslednej vreme fokusirala na unapređenje softvera, Hisense je predstavio model Sero 7 Pro koji je već dostupan u SAD.

sero7

Već naizgled Sero liči na  Nexus 7 i deli većinu hardverskih specifikacija, kao što su : 7-inčni IPS ekran rezolucije  1280 x 800 pikesela, zatim quad-core procesor  Nvidia Tegra 3 koji radi na 1,3 GHz, baterija omogućava 10 sati oeprativnog rada bez punjenja i poseduje 1 GB memorije. Uređja pokreće Android 4.2 tako da je i sam operativan sistem najsavremeniji dostupan.

Čak štaviše  Sero poeduje nekoliko dodatnih mogućnosti, kao što su mini-HDMI port i microSD  slot za proširenje memorije; što ne postoji kod  Google tableta.

izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply