Mobile · Mobilne aplikacije

HP najavio podršku za OS Windows Mobile 6.5

Kompanija HP objavila je da planira da će podržavato novi operativni sistem Microsoft® Windows Mobile® 6.5 na budućim smartphone uređajima i tako nastaviti sa nastojanjima da na raznoliko tržište profesionalnih mobilnih tehnologija kontinuirano isporučuje najnovije bežične tehnologije.

Operativni sistemWindows Mobile 6.5 na HP-ovim smartphone uređajima nudiće ključna poboljšanja za poslovnu produktivnost, slanje i primanje poruka te mobilni internet, što će korisnicima mobilnih tehnologija olakšati komunikaciju i upravljanje važnim poslovnim operacijama i personalnim informacijama.

Osim novog, privlačnog izgleda, unapređenog mobilnog interneta, te više mogućnosti za personalizaciju uređaja, novi operativni sistem povećava mogućnosti smartphonea sa Windowsima u širim tržišnim segmentima.

Kompanija HP nastavlja da radi na razvoju smartphonea koji pojednostavljuju rad sa mobilnim tehnologijama i zadovoljavaju sve raznolikije korisničke potrebe,” istaknula je Susan Macke, potpredsednica poslovne jedinice Marketing, Handheld Global Business Unit, koja posluje unutar HP-ove grupacije Personal Systems Group. “Bliska saradnja sa ključnim partnerima poput Microsofta omogućava glatku integraciju novih tehnologija, što u krajnjoj liniji rezultuje najboljim mogućim korisničkim iskustvom.”

Osveženi izgled novog operativnog sistema nudi nešto interaktivnije iskustvo sa touchscreen ekranom – osetljivim na dodir. Unapređeno je i korišćenje mobilnog interneta, i to zahvaljujući poboljšanom pretraživaču i podršci za tzv. bogate internet aplikacije (Rich Internet Applications, RIA), zahvaljujući kojima korisnici na početni ekran (home screen) mogu da dodaju nove, dinamične aplikacije.

Osim toga, operativni sistem Windows Mobile 6.5 donosi i niz novih rešenja za personalizaciju uređaja, uključujući nove teme, aplikacije i melodije, te mogućnost korišćenja vlastitih fotografija za kartice sa kontaktima, te pozadinu na ekranu. Takođe, moguć je i izbor niza widgeta za početni ekran, dok Windows Media Player korisnicima smartphonea omogućava prebacivanje muzike i video zapisa.

Leave a Reply