Mobile

HTC će kreirati sopstveni operativni sistem

Svi smo do sada bezbroj puta  čuli priče o trvenju između kompanije Googlea i Kineskih vlasti, prenosi androidrevija.com. Zbog toga, Android telefone su imali problema u Kini, ipak kreirajući ogroman uticaj koji je sada prisutan. Sada, prema Wall Street Journal-u, HTC bi mogao kreirati svoj vlastiti mobilni operativni sistem usmeren na kinesko tržište.

Nije tajna da je HTC i do sada imao ovakva nastojanja, al isada se u HTC-u nadaju da “kineski “mobilni OS mogao dovesti ovu kompaniju na staro uporište, što bi moglo pomoći da HTC poboljša svoje finansije

htc

Navodno,  jedan od HTC-ovih potpredsednik aje u pregovorima sa kineskim državnim službenicima  kako bi se osiguralo da da mnoga ograničenja ipak budu ispoštovana. HTC se nada da će duboka integracija sa Weibo servisom, kineskom verzijom Twittera, biti dovoljna da postojeći OS dovoljno nadograde za kineske potrošače. Dok je HTC-ov pokušaj sa Facebookom propao, društveno  orijentisani telefon zapravo bi mogao biti veoam zanimljivi potrošačima u Kini.

Treba imati na umu da ovo nije prvi HTC-ov pokušaj kreiranja sopstvenog operativnog sistema. Neki će se setiti da je HTC objavio HTC Smart u 2010.

izvor: android revija

Leave a Reply