Mobile

HTC ChaCha i HTC Salsa sa one-touch Facebook pristupom

HTC korporacija, svetski proizvođač pametnih telefona, danas je najavila dva nova telefona koji će u potpunosti biti društveni, kombinujući jednostavnost i lako korišćenje HTC Sense™ sa snagom i povezivanjem Facebook®-a. Kao deo proširene palete šest novih uređaja zasnovanih na HTC Sense-u, predstavljenih na Svetskom kongresu mobilne telefonije, HTC ChaCha i HTC Salsa sadrže namenski Facebook taster za pristup, jednim dodirom, ključnim funkcijama Facebook servisa koje su integrisane kroz HTC Sense iskustvo.

“HTC je uvek razumeo da različiti ljudi žele različite stvari i novi HTC ChaCha i HTC Salsa nude poseban novi način da doživite Facebook na mobilnom uređaju,” rekao je Piter Čou, direktor HTC korporacije. “Sa više od 500 miliona aktivnih korisnika širom sveta, Facebook je postao sinonim društvenog povezivanja za sve i želeli smo da stvorimo poslednje najnovije društvene telefone privlačne za masovno tržište”.

“Blisko smo sarađivali sa HTC-om nekoliko godina kako bi Facebook bio što prisutniji na njihovim uređajima, a HTC ChaCha i HTC Salsa su viši nivo ove saradnje,” rekao je Anri Muasinak (Henri Moissinac) direktor odeljenja za mobilne uređaje u Facebook-u. “HTC donosi Facebook na ova dva nova uređaja na inovativan način omogućavajući lako povezivanje i deljenje sardžaja kada god korisnici žele i gde god da su.”

Facebook taster na HTC ChaCha i HTC Salsa je osetljiv na sadržaj koji pratite, sa blagim pulsirajućim svetlom kada god se ukaže prilika za razmenu sadržaja ili novih informacija putem Facebook-a. Jednim pritiskom na taster možete da ažurirate svoj status, postavite fotografiju, razmenite Web sajt, postavite pesmu koju slušate, “čekirate” lokaciju na kojoj se nalazite, i još mnogo toga. Na primer, možete fotografisati prijatelje i postaviti fotografiju odmah na Facebook jednostavno pritiskom na taster. Ili možete pokazati vašim prijateljima koju pesmu slušate pritiskom na taster dok slušate muziku na telefonu. Numera se automatski identifikuje i prikazuje na Facebook-u.

Novi uređaji koriste poslednje verzije Android Gingerbread 2.3.3 i HTC Sense-a za integrisanje Facebook-a kroz HTC Sense iskustvo. Kada telefonirate, na ekranu se prikazuju poslednji status i fotografije prijatelja, kao i to da li se njihov rođendan bliži. Isti podaci se takođe prikazuju kada primate poziv od prijatelja sa Facebook-a. Takođe možete koristiti postojeće kontakte na vašem telefonu da biste se sa njima povezali na Facebook-u ili možete dodatno personalizovati vaš telefon pomoću nekoliko novih Facebook vidžeta.

HTC ChaCha i HTC Salsa pametni telefoni pojednostavljuju kontakt sa vašim prijateljima putem Facebook ćaskanja i poruka na vašem telefonu. Vaše Facebook poruke i konverzacija integrisani su na vašem telefonu i pojavljuju se u vašim sandučićima za dolazne tekstualne i email poruke pored uobičajenih konverzacija.

Ostanite u vezi sa pametnim telefonom za Facebook generaciju – HTC ChaCha

HTC ChaCha pametni telefon je dizajniran da pruži kontinuirano, društveno iskustvo tako što će vam omogućiti da ostanete u vezi sa prijateljima uvek i svuda. Ekran i fizička QWERTY tastatura su  jedinstveno dizajnirani kako bi omogućili lak pregled i udobno kucanje. Ovekovečite posebne trenutke sa svim detaljima u visokoj rezoluciji ili obavljajte video razgovore sa vašim prijateljima pomoću dvojnih kamera, uključujući kameru u boji sa 5-megapiksela, automatskim fokusom, LED blicom i VGA prednjom kamerom. ChaCha, pametni telefon, takođe donosi internet pod vaše prste putem 2.6-inčnog vodoravnog ekrana osetljivog na dodir, rezolucije 480 x 320.

Vaši prijatelji sa Facebook-a nikada nisu bili bliži – HTC Salsa

Hvaleći se sa istom dubokom integracijom sa Facebook-om kao i HTC ChaCha, HTC Salsa pruža iskustvo pametnog telefona koje je brzo i visokih performansi. Ovekovečite trenutak u visokoj rezoluciji na fotografiji ili video zapisu pomoću kamere od 5 megapiksela i odmah ga podelite sa prijateljima na izdašnom 3.4-inčnom ekranu osetljivom na dodir, rezolucije 480 x 320. Postavite svoje fotografije na Facebook dodirom tastera. Za razgovore licem u lice u pokretu, VGA prednja kamera omogućava visokokvalitetne video-razgovore.

Dostupnost

HTC ChaCha i HTC Salsa pametni telefoni će biti dostupni korisnicima na većim evropskim i azijskim tržištima počev od drugog kvartala 2011. godine.

Leave a Reply