Mobile

HTC i nadalje veran mobilnoj Windows platformi

Najvažniji MS-ov partner upravo je najavio još pet telefona koji će raditi u Windows Phone 7 okruženju.

HTC HD 7 poseduje veliki ekran od 4.3 inča i procesor na 1 Ghz i najviše podseća na model HD2, s tim što koristi drugi operativni sistem. Ostale ključne karakteristike su kamera od 5 megapiksela, mogućnost snimanja video materijala u 720p i 16 GB interne memorije. RAM memorija iznosi čak 576 MB, a tu su i standardne opcije za povezivanje, poput Bluetootha ili WiFija.

HTC 7 Surround ima interesantan slajder zvučnik, a kamera takođe ima 5 megapiksela i mogućnost snimanja HD ready sadržaja.  Po svemu ostalom, ovaj model podseća na HD7, osim što je ekran manji za pola inča i iznosi 3.8 inča.

Od svih prikazanih modela, HTC 7 Mozart ima najbolju kameru, i to od 8 megapiksela. Ono što ga takođe čini posebnim jeste aluminijumsko telo, koje ga čini vizuelno atraktivnim.

HTC 7 Trophy bi trebao da bude najpristupačniji model, iako se za sada o njegovim karakteristikama ne zna mnogo.  Ipak, kamera od 5 megapiksela je vrlo izvesna, baš kao i ekran dijagonale 3.8 inča.

Na kraju, tu je HTC 7 Pro o kome takođe nema preterano mnogo informacija osim da će imati punu QWERTY tastaturu i biti orijentisan ka poslovnim korisnicima.

Svi ovi modeli biće nam dostupni do kraja 2010. godine.

Leave a Reply