Mobile

HTC pojačao tim za Evropu, Bliski istok i Afriku

HTC korporacija, svetski dizajner mobilnih uređaja, pojačala je svoje rukovodstvo za Evropu, Bliski istok i Afriku imenovanjem dvojice ključnih ljudi. Stefan Streit je postavljen za potpredsednika sektora marketinga i maloprodaje kompanije HTC za Evropu, Bliski istok i Afriku, dok je Jon French – ranije izvršni direktor za Veliku Britaniju, Irsku i Južnu Afriku – unapređen u potpredsednika sektora prodaje i poslovanja kompanije HTC za Evropu, Bliski istok i Afriku.

“Mobilno tržište je jedno od najdinamičnijih tehnoloških sektora i poseduje jedinstven spoj izazova i mogućnosti koji se javljaju prilikom rada sa novim korisnicima u Evropi, Bliskom istoku i Africi,” rekao je Florian Seiche, predsednik kompanije HTC za Evropu, Bliski istok i Afriku. “Uz porast prodaje pametnih telefona više od 70% u 2010* godini, Stefan i Jon pojačavaju tim u odlučujućem momentu i dalje će potpomoći pozicioniranju HTC-a u samom vrhu industrije, pored obezbeđivanja kontinuiranog razvoja.”

Na novoj poziciji potpredsednika sektora marketinga i maloprodaje u kompaniji HTC za Evropu, Bliski istok i Afriku, Stefan Streit će biti zadužen za HTC-ove marketinške i maloprodajne programe na teritoriji Evrope, Bliskog istoka i Afrike. On je nasledio Vladimira Malugina, koji je stupio na mesto izvršnog direktora za Bliski istok i Afriku. Stefan ima veoma bogato svetsko iskustvo u oblasti marketinga i brendiranja u sektoru telekomunikacija i interneta.

Pre nego što se pridružio kompaniji HTC, Stefan je bio na visokim pozicijama u oblasti marketinga, uključujući mesto potpredsednika marketinga za Evropu, Bliski istok i Afriku u kompaniji Sony Ericsson i poziciju direktora marketinga u kompaniji BWIN Interactive Entertainment.

Kao potpredsednik sektora prodaje i poslovanja u kompaniji HTC za Evropu, Bliski istok i Afriku, Jon French će biti zadužen za razvoj kanala nabavke i prodaje kompanije HTC na teritoriji Evrope, Bliskog istoka i Afrike, kao i nadzor strateškog partnerstva kompanije sa kompanijama The Carphone Warehouse i Best Buy Europe.

Za vreme perioda tokom koga se nalazio na kormilu kompanije za teritoriju Velike Britanije, Irske i Južne Afrike, Jon je vršio nadzor implementacije obimne strategije za repozicioniranje brenda, koja je uticala na značajno povećanje svesti o brendu u Velikoj Britaniji i T3 magazin je imenovao HTC za “Tehnološki brend godine” u 2010. godini. Pod njegovim vođstvom, Velika Britanija je takođe zadržala svoju poziciju kao jedno od najvećih i najvažnijih HTC-ovih tržišta u celom svetu.

HTC je u procesu imenovanja novog izvršnog direktora za Veliku Britaniju, Irsku i Južnu Afriku. Jon French će ostati na ovoj dužnosti do dolaska njegovog naslednika.

Leave a Reply