Mobile

HTC predstavio Sasi Fernanda, novog clana HTC tima

HTC, svetski lider u inovacijama i dizajnu, juce je imenovala Šaši Fernanda (Shashi Fernando) na poziciju Chief Content Officer u HTC-u. Šaši Fernando je pre toga bio generalni direktor kompanije Saffron Digital, a sada će biti stacioniran u centrali HTC-a na Tajvanu i odgovarace direktno Piteru Čou, generalnom direktoru kompanije HTC.

Imenovanje Šaši Fernanda odražava HTC-ovu privrženost razvoju softvera i aplikacija. Njegov zadatak će biti rukovođenje HTC-ovom globalnom strategijom softvera i aplikacija, kao i poslovanjem i regionalnom implementacijom.

“Šaši Fernando ima izuzetno veliko iskustvo i ja sam oduševljen što će on rukovoditi HTC-ovom strategijom razvoja softvera i aplikacija koji će i dalje predstavljati jedan od najvažnijih delova našeg celokupnog poslovanja i budućeg uspeha.” rekao je Piter Čou, generalni direktor HTC korporacije.

“HTC je veoma ambiciozna kompanija koja poseduje stručno znanje da i realizuje ambicije,” rekao je Fernando. “Izuzetno sam uzbuđen što ću raditi u HTC korporaciji i radujem se što ću biti u mogućnosti da pružim nove sadržaje i usluge HTC korisnicima širom sveta.”

Pre nego što je postao deo kompanije HTC, Fernando je bio generalni direktor kompanije Saffron Digital, koju je osnovao 2006. godine, kako bi klijentima pružio pouzdane i visokokvalitetne usluge isporuke digitalnih sadržaja. Pod njegovim rukovodstvom, kompanija je izgradila ugled u oblasti tehnoloških inovacija i postala je pionir u oblasti tehnologije medija i zabave. HTC je u februaru objavio strateška ulaganja u Saffron Digital.

Šaši Fernando se nalazi na godišnjoj listi 50 vodećih rukovodilaca Mobile Entertainment magazina za 2009. i 2010. godinu. Saffron Digital se trenutno nalazi na listi Deloitte Fast 50 Technology, kao i u Media Momentum vodećih 100 kompanija u oblasti digitalnih medija. Dejvid Mekdonald, operativni direktor kompanije Saffron Digital će sada preuzeti poziciju generalnog direktora, direktno sarađujući sa HTC-om kao strateškim partnerom.

Leave a Reply