Mobile

HTC prepoznat kao svetski lider u dizajnu

HTC korporacija, svetski lider u inovacijama i dizajnu mobilnih telefona nagrađivan je od strane tri različite međunarodne organizacije za izvrsnost u pogledu dizajna proizvoda što je i potvrda posvećenosti kompanije kreiranju savršenih iskustava u svakodnevnom životu koja unapređuju život korisnika.

HTC filizofija dizajniranja mobilnih telefona za individualne potrebe i želje korisnika odražava se u svakoj nagrađenoj liniji proizvoda, kao i u osvajanju nagrada IDEA, red dot i IDA.

“Veliki broj zaposlenih u HTC korporaciji je zajednički radio za priznanja koje smo primili na IDEA 2011, red dot i IDA 2010 događajima,“ izjavio je Scott Croyle, potpredsednik za dizajn HTC korporacije. “Naš nagrađivani dizajn objedinjuje različite discipline i regione širom sveta. Naši timovi slušajući korisnike, prepoznali su njihove različite potrebe i dizajnirali proizvode upravo prema njihovim željama”.

HTC je dobio četiri prestižne nagrade na dodeli “International Design Excellence Awards 2011” (IDEA) koja je poznata kao “Oskar za dizajn”. Dodela je sponzorisana od strane magazina Fast Company i Američkog udruženja industrijskih dizajnera, za kategoriju komunikacionih uređaja. HTC Droid Incredible je osvojio zlatnu nagradu, HTC EVO 4G srebrnu nagradu, a HTC Legend bronzanu. Osim toga, HTC Aria je ušao u finale za kategoriju komunikacionih uređaja.

„Veoma oštra konkurencija za izbor najboljeg od 2.000 proizvoda pokrenula je trodnevni intenzivni dijalog i debatu između 20 stručnjaka u žiriju. Ponosni smo na sve radove koje smo odabrali da predstavljaju najbolje od najboljeg u našoj profesiji”, izjavio je predsedavajući IDEA žirija, Dawin Stowell, osnivač i generalni direktor Smart Design-a.

International Design Excellence Awards Program (IDEA®) dodela nagrada pokrenuta je 1980. godine od strane Američkog udruženja industrijskih dizajnera (Industrial Designers Society of America – IDSA). IDEA neguje razumevanje javnosti i poslovnog sveta za značaj i uticaj vrhunskog dizajna kako na kvalitet života pojedinaca, tako i na privredu.

HTC dobio „red dot“ priznanje od svetskog žirija

U martu 2011. godine HTC je osvojio tri „red dot“ nagrade. EVO 4G je osvojio najveću nagradu u oblasti dizajna proizvoda: „red dot: najbolje od najboljeg“ nagradu, čime je odato priznanje vrhunskom dizajnu. Pored toga, HTC Legend i HTC Aria su osvojili „red dot“ za visoki kvalitet i dizajn koji se izdvajaju od drugih proizvoda.

Red dot priznanje je dodelio žiri iz različitih delova sveta, a njihovo prethodno iskustvo daje im unikatan pogled na posebne interkulturološke aspekte dizajna. Pokrovitelji Red dot dodele nagrada su Red Dot Muzej u Nemačkoj i Singapuru. Ovaj konkurs je namenjen svima koji ističu svoje poslovanje i kroz dizajn.

“HTC se ističe dizajnom i predanošću da se sa korisnicima poveže putem specifičnog dizajna”, izjavio je profesor dr. Peter Zec, predsednik konkursa. “ Svake godine tragamo za brandovima koji uspešno upravljaju snagom dizajna i donose je masovnoj publici“.

Međunarodna nagrada za dizajn (IDA) – Zlatna nagrada za HTC

U maju 2011. godine IDA, program za nagrađivanje pametnog i održivog dizajna, odao je priznanje HTC-ovom pionirskom dizajnu dodeljujući zlatnu nagradu za HTC Legend na IDA dodeli nagrada za 2010. godinu.

„Ove godine konkurencija je bila najjača do sada sa učesnicima iz preko 65 zemalja“ rekao je Jade Tran direktor konkursa. „Bili smo uzbuđeni što smo se susreli sa dizajnom koji je toliko predan teoriji dizajna i kreiranju snažne veze između korisnika i dizajna. HTC u svakom slučaju predstavlja pravi primer toga u kategoriji „Telefoni i komunikacione tehnologije“.

Veliki broj dizajnera, mislilaca i preduzetnika kreirala je Međunarodnu nagradu za dizajn 2007. godine kao odgovor na nedovoljno isticanje i odavanje priznanja pametnom i održivom multidisciplinarnom dizajnu.

One thought on “HTC prepoznat kao svetski lider u dizajnu

  1. D. M. Jonić

    Mala napomena: “recognised” se u ovom kontekstu prevodi kao “priznat”, “uvažen”. Dakle, HTC-u odato/dodeljeno priznanje za…”

Leave a Reply